Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith
Zaregistrován
22. 7. 2011
Ano také to je jeden z důvodů, proč jsem musel mít všechny filatelistické položky zkoušené a vyplatilo se mě to při prodejích také.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
12. 6. 2012
Stan napsal/a:
Ano PavleIII, tady jsi potvrdil na Tvém příkladu význam atestu a posouzení znalce. Tedy ,že zkušební značka,atest zhodnocují známku nikoliv nezhodnocují.
Dost možná by se to v Maďarsku prodalo za dost peněz i bez atestu (i když asi za míň). To už tak někdy bývá, že v zemi původu jsou známky nejdražší. Aspoň v Evropě určitě. ale atest (a zkouška, známka byla stejně ražená) tomu jednak pomohl a dvak jsem měl na mysli, že někdy je lepší nebýt cimprlich a neošklíbat se nad zdáním horší kvality.
No, sběratelství je dost o kompletnosti, to si přiznejme.😉 Lepší, kvalitnější kusy jsou, samozřejmě, hledanější (a tím pádem i dražší) než horší, na druhou stranu je nutno zvážit jestli je lepší koupit takový chybotisk 50/50 v horší kvalitě za míň peněz, než do smrti snít o této známce s nepoškozeným lepem, případně na dopise (a šetřit na ňu)!😁
Zaregistrován
22. 7. 2011
Má logika vychází z jedné knížky pro začínající sběratelé mincí.
Jsou sbírky, které se vejdou do jedné kapsy a na které se srdce směje, ale jsou také sbírky, které obsahují mnoho tisíc mincí, ze kterých by se ale zaradoval jedině kovošrot.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
7. 6. 2010
Pan Evropa ked mate tie kontakty viete o niekom kde by sa dali zakupit lacnejsie zasobniky na znamky firmy Leuchtturm? Zhanam 8 a 16 listove. Mohli by ste mi niekoho doporucit z tych Vasich znamych?
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
12. 6. 2012
No dobře, ale já psal o horších kvalitách věcí, které v dobré kvalitě je problematické až nemožné sehnat. Jinak já taky v aukci raději kupuji to, "co se hned tak nevidí" než to, "co lze pořídit na každém rohu". Takže třeba ze Zakarpatské Ukrajiny jsem měl už několik těch převrácených přetisků na Chustu, ale neměl ani jednu "hvězdičku", neb jsem razil teorii že to nespichá, to lze koupit kdykoliv.
Ale u mincí nevím, tam podle mne záleží spíš na tom, co kdo kde ukradne (kopne načerno), jinak jsou pěkné kvality tisíc let starých českých brakteátů a denárů dost problematické získat. U známek některé problémy odpadají. Známky se detektorem nalézt nedají a v zemi nevydrží.😈
Zaregistrován
27. 11. 2014
Nechce slevu zadarmo.😃
Zaregistrován
22. 7. 2011
Omlouvám se, ale problematiku filatelie vedu pouze jako dnešní obdivovatel některých emisí, bez nároku na jejich vlastnění a bez nároku na znalostí trhu s filatelistickým materiálem.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Samozřejmě názor knížky berte s nadsázkou.
Většinu mincí také nevykopete, protože v některých případech existuje pouze pár kusů ve sbírkách a muzeích
Příklad:
Existuje jeden ročník, který je znám pouze v jednotkách kusů. Pokud by byl možný koupit hezky zachovalý kus, stál by 100 000 korun. Odřené exempláře se občas vidí a ty nehorší se dají koupit i za 1000 korun. I tak se jedná o opodstatněnou velkou vzácnost.
Zaregistrován
12. 6. 2012
A teď, je tudíž lepší koupit tu odřenější za 20 tis nebo snít o bezvadné za 100000, kterou beztak nikdy ani neuvidím prodávat? Na druhou stranu, pokud to má ročník, je to v podstatě nové. Brakteáty v ražebním lesku asi těžko někdo získá a navíc podobné mince jen málokdo bude mít "schované ještě po prababičce, která je dostala od císaře Josefa II. za to, že mu půjčila oradlo a volky se kterými vyoral brázdu".😉
Pochopitelně není sporu o tom, že je lepší koupit jednu vzácnou odřenější za 20 tis, než ve stejné kvalitě koupit 2 kg hliníkového šrotu (českých padesátníků). To si snad rozumíme.
Zaregistrován
22. 7. 2011
V tom si rozumíme, ale víte, že například většina mincí Františka II. jsou mnohem zajímavější, než některé české denáry, nebo než pražské groše Václava II. atd.?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.