Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith
Zaregistrován
6. 2. 2009
Evropa1 napsal/a:
Jestli dovolíte tuto odpověď bych já takto neformuloval.
Smetánka není nějaká skupina, která se vyznačuje podle nějakého klíče, ale skupina lidí, kteří si pouze myslí, že k dané smetánce patří.
Len bohu žiaľ mienkotvorní činitelia vo filatélii sa tak väčšinou správajú, že tam patria. Bohu žiaľ, vlastná skúsenosť.....
S týmto samozrejme súhlasím. Netvrdil som, že k tomu aby som napredoval v znalostiach mi postačujú tie kontakty, ktoré mám teraz.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Právě ale fundovaný a zároveň známý zběratel má mnoho dalších kontaktů, které když se otevřou, dokážete poznat během velmi krátké doby celý vějíř dalších lidí, ke kterým byste se jinak třeba nikdy nedostal.
Fundovaný sběratel bez dalších kontaktů je pouze individualita, ale jak jsem řekl, každý kontakt nás posune dále. Někdy je cesta delší, jindy vede k cíli kratší trasa.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
27. 11. 2014
Evropa1 napsal
napsal/a:
Budete se divit, ale niky jsem se s tímto člověkem nesetkal, on mé jméno neznal a před krátkým časem mě oslovil elektronicky, když jsem na stránkách filatelie zmiňoval jeden zajímavý dopis. Debat na těchto stránkách se neúčastní, odmítá to a dnes mě dvakrát zavolal právě z důvodů diskuse, která zde probíhala.
Můžete napsat co ho na této diskuzi tak vystrašilo , že Vám dvakrát volal ?
Mě by to zajímalo a ostatní možná taky. Třeba Nám něco uniká.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Já jsem daného pána poprosil o reakci zde, ale byl jsem odmítnut.
Nezlobte se ale bylo by z mé strany neslušné, pokud bych bez jeho vědomí odkrýval soukromý rozhovor.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
6. 2. 2009
V hrubých črtoch bez uvedenia mena by to mohlo byť prínosné tu prítomným diskutujúcim.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Podle jeho názoru v případě 10-15% s mými názory nesouhlasí. Jedná se o věci z oblasti více rovnocenných názorů na dané věci (například v případě používání kovových značek, které používali naši ověřovatelé a bere je jako špatné dědictví.
V ostatních názorech jsme v souladu. Především se jedná o zásadní oblast jistých zákonitostí, které v dané oblasti fungují.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Před mnoha lety jsem nekoupil známku za cca 2,5 tisíce Kč. Jednak jsem na ni už moc neměl (protože jsem ve stejné aukci ještě cílil na jinou známku za cca 22000 Kč a psal jsem příkaz na 25000 Kč - jó, to byly časy, to bylo to líp co už bylo), nebyla zkoušená (což mne ale až tolik nenapadlo) a zdála se mi poněkud šmutzig, tedy nižší kvality, a byla nižší (což ale neznamenalo podělání zoubkování, protože šířka byla OK). Někdo ji koupil, nechal atestovat a obratem prodal za asi čtvrt miliónu forintů, jestli se nepletu (hledat se mi to teď nechce, možná to bylo čtvrt miliónu už přepočteno korunách). Od té doby jsem podobnou známku (v jakékoliv kvalitě) neviděl nabízet. Z toho je patrné, že kvalita, dbání na kvalitu, je sice pěkná věc, ale u některých známek je prozíravé se na to vysrat a brát co je, protože už nemusí být druhá možnost. Nehledě k tomu že je lepší známka poškozená ale pravá (s pravým přetiskem), než bezvadná, ale falešná (s falešným přetiskem).
Mnoho let je cca 20.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Asi ti bylo čtvrt miliónu Ft (tehdy byl forint ale v lepší kondici než dnes), protože dnes má známka katalog půl miliónu Ft.
Zaregistrován
27. 11. 2014
Ano PavleIII, tady jsi potvrdil na Tvém příkladu význam atestu a posouzení znalce. Tedy ,že zkušební značka,atest zhodnocují známku nikoliv nezhodnocují.
Zaregistrován
22. 7. 2011
To je otázka, na kterou můžeme mít mnoho pohledů, ale v životě jsem měl v držení i unikátní mince ve špatné zachovalosti a jelikož dbám přísně na kvalitu, následně jsem je prodal a věřte za pár korun a navíc o ně nebyl ani zájem. Doby se mění a dnes se dbá především na zachovalost, kdy například běžnější, ale krásné mince jsou poptávanější. Sběratelství přeci není o kompletnosti. Při této příležitosti vždy dávám otázku. Máte na všechny hezky zachovalé položky, které jsou na trhu dostupné a které potřebujete k doplnění sbírky? Vždy slyším odpověď, nikoli. Na následující otázku, proč tedy kupujete i horší zachovalosti již odpověď nedostávám. V životě jsem viděl několik případů, kdy sběratelé kupovali bez rozmyslu horší kvality, aby se jako náhodou objevila krásná kolekce. Jim pak zbyly pouze smutné oči. Ve sběratelství také platí počkat, protože nějaká šance se objeví vždycky. Možná, že nás ke krásným položkám mohou dopomoci dobré kontakty. Jestli nebudu mít tento unikát, určitě se v životě objeví jiný, který budu moci a budu chtít, protože bude splňovat moje pohledy.
Nechci zde ale rozvíjet toto téma dále
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.