Hlavně klid, když se o mne někdo otírá, tak musím bohužel reagovat, ať je to hlupák, nebo mistr, ale jak se říká, svůj k svému!
Než by jste přelouskal moji historii zde, tak budete mít fousaté děti.
Raději studujte svou oblast zájmu....ať nejste, jako Ivánek.
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Poučit z čeho? Že v každém vláknu máte nějaké rozepře? To nepotřebuji....
Tím končím naši kvalitní a plodnou diskuzi k bankovkám, tedy spíš k tomu komerčnímu braku.
Hezký večer pánové.
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Vyměním 100kč s přitiskem. Sháním: M04...09..11..12..18..20
Mám na výměnu:
M01..02..03..05..10..13..14..15..17..19..23..24. Prioritně sháním M11, vyměním klidně i za více bankovek.
Koupím nebo vyměním. Pokud náhodou někdo máte na výměnu (prodej) napište mi prosím na e-mail : 120michal@seznam.cz
Ešte to nebaľ.. Daj do 10 ďalších vlákien. Keď nevydá, tak aj do starožitností.
-s-
Pane ZetPe,
pouze jsem se ohradil nad tím, že se tu někdo pohoršuje nad tím, že se tu řeší cena bankovky, když je toto konkrétní vlákno tématu věnováno.
To, že odborná vlákna, kde se řeší specifika a detaily jiných bankovek zapadají prachem asi těžko ovlivním...
Bohužel někdo sice k tématu nemá co říct, ale hlavně, že si tu plácá játra a reje do ostatních...
Po skoro 40 letech co se věnuji různým oborům sběratelství, tak poučky o tom co a o čem je sběratelství opravdu nepotřebuji a vím to moc dobře.
Zrovna tak moc dobře vím, že většina profesionální úrovně skoro všech sběratelských oborů je na penězích přímo závislá a bez nich toho opravdu moc nenasbíráte. Pokud se nerozhodnete třeba sbírat prach, nebo v parku kaštany.🙂
Takže z mojí strany se v žádném případě nejedná o byznys, ale spolu se sbírkou, kterou postupně skládám i různé předměty a bankovky prodávám. Moje příjmy nejsou takové, abych mohl jenom nakupovat, případně měnit. Ale i ta výměna se bez nutnosti investice neobejde...Za mne je ideální stav když se povede koupit třeba pět kusů bankovek, z toho jednu zařadit do sbírky a čtyři / které už mám / prodat a částečně, nebo úplně tím refinancovat nákup té jedné. Jestli mám měsíčně na sběratelské záliby vydat 10-30 tisíc, tak prostě potřebuji část těch nákladů získat zpátky.
Vhledem k tomu, že bankovky částečně sbírám i podle sérií, tak se účastním diskuzí, u moderních bankovek jako je 100 Kč s přítiskem, nebo bankovka Rašín... komerce, ne-komerce. Ostatně to je moje věc jestli sbírám i tyto varianty. Primárně víc utrácím, než získávám zpět a na fintu jak sbírat bez peněz a nekrást jsem opravdu za ty roky nepřišel. Tvrdit, že to neberete i jako investici mi přijde pokrytecké. Já sice o prodeji sbírky také neuvažuji, ale zároveň se snažím mít přehled o tržní hodnotě jednotlivých nominálů, protože bych nerad kupoval za násobky cen, nebo přebytky nabízel hluboce pod cenou. To je přeci úplně normální věc, která je se sběratelstvím spojena. Kdybych měl ve štruzoku pár nevyužitých miliónů, tak bych to řešit nemusel, ale nemám. A když chci do sbírky něco pořídit, tak na to musím nejprve našetřit, takže ty peníze jsou na prvním místě.
Udělat si radost novým přírůstkem do sbírky prostě něco stojí a je úplně jedno jestli se následně jedná o bankovku v katalogové hodnotě 100 nebo 10000 Kč.
Ale je fakt, že kdybych za stovku sehnal bankovku v hodnotě 10000 Kč tak mám radost ještě o trochu větší. Vy ne? A přesto to není byznys, protože nebude určena na prodej, pokud jí ve sbírce nemám ...
Bohatě by stačilo, kdyby se tu sběratelé vyjadřovali jen ve vláknech, ke kterým mohou říct něco přínosného. Což machrování a urážky druhých nejsou...
Dobrý večer. Dnes jsem od České mincovny obdržel toto oznámení:
Vážený zákazníku,
je nám líto, ale emisní náklad nezávazně rezervovaného produktu - Pamětní bankovka 100 Kč 2022 Karel Engliš, byl zcela vyčerpán a Vaši poptávku proto nejsme schopni uspokojit. Více informací nalezte zde.
Děkujeme za pochopení.
Tým České mincovny
Jen pro úplnost uvádím že rezervaci POUZE JEDNÉ bankovky jsem provedl již 14.1.2020 přímo na prodejně v Praze Na Příkopě. Potkalo vás to již také, (někoho)??
Buďte rád, že Vám aspoň přišel email... Po tom co v červnu rušili registrace na více než jeden kus, ale oznamovali, že GARANTUJÍ objednání 1ks jsem okamžitě potvrdil rezervaci. Rezervace se předělala na objednávku, dostala číslo, byla v pohodě a teď je ve stavu STORNOVÁNA a zádný email k tomu... 🙄 jsem zvědavej co z nich vypadne.
If it is too good to be true it probably isnt.
Jsem na tom úplně stejně
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.