cedula
Nic takového jsem nenapsal a v hodnocení uvedeného pána uvádím: Nejspíš nestojíte za nic.
Nenavštěvuji tyto stránky abych se tu s někým hádal, natož abych někoho soudil, to mi opravdu nenáleží...
Pokud se někdo chová vůči ostatním nadřazeně a vyjadřuje se k jejich příspěvkům způsobem, tak jak to tu předvedl mischel13 o několik zpráv výše, tak pouze konstatuji, že to hezký obrázek o jeho charakteru nedělá. Když se u toho navíc pohoršuje nad tím, že se ve vláknu nazvaném: Závratná cena bankovky, řeší cena bankovky, tak jsem to okomentoval, že to je takové počínání opravdu na zamyšlenou...
Předpokládám, že odborných témat / vláken /, které se zabývají specializací odvětví našeho sběratelství je tu poměrně dost. A reakce typu: Jste odborník na svém místě. Nakupte si jich sto, to bude vejvar atp. do vyjadřování slušného člověka, ani tohoto vlákna, nepatří. Natož jeho následující reakce ohledně možnosti slušného vyjadřování k ostatním sběratelům, od dalších uživatelů.…
Přitom sběratel jenom uvedl, že je v době vydání nesehnal a nyní poměrně draze nakoupil dva kusy. Co je na tom špatného?
Obrázek si o tom udělejte každý sám.
Na rozdíl od zmíněného mischel13 se tu k nikomu povýšenecky nechovám, reaguji slušně, nikoho neurážím a nešířím kolem sebe negativní energii.
Bylo tu několik reakcí s dotazem, proč dotyčný na téma nenahlíží s nadhledem a vyjadřuje se urážlivým a povýšeneckým způsobem. Jeho reakce obsahovala znovu jenom již zmíněné. Zastávám názor, když k danému tématu nemám co říct tak mlčím, nebo najdu způsob, jak se vyjadřovat slušně.
Nikoho nenutím, aby se mnou souhlasil, ale pokud se nedovedu k ostatním sběratelům chovat slušně, tak to opravdu o něčem vypovídá...
Pokud se účastním diskuze o závratné ceně bankovky, tak od ní očekávám, že se v ní bude řešit cena bankovky, zrovna tak jako když si zajdu na nákup do obchodu s pečivem pro chleba, se na prodavačku nebudu utrhovat, že nemá skladem hovězí roštěnec.
Jestli je na tom něco k nepochopení tak opravdu nemohu víc sloužit...
Přeji pěkný den
Někde se tu řešilo, že jsou všechny jen UNC, tak některé se dostaly už do oběhu.
https://aukro.cz/100-kc-cnb-prvni-serie-m01-6993618761
Ano, jsou to platne bankovky, da se s nimi platit. CNB akorat rikala, ze kdyz se dostanou zpatky do banky tak je nepusti znovu do obehu...
A zrovna M01 😃
If it is too good to be true it probably isnt.
Vážení pánové Falaux, Max76 a Vincenzo.
Úplně nahoře této stránky napravo je napsáno: "Diskusní fórum o sběratelství". Když si přečtu vaše příspěvky, tak se týkají jen debat o byznysu. Sběratelství je o něčem jiném, peníze v něm hrají až druhořadou úlohu. Vás nezajímá dozvědět se něco víc třeba o způsobu tisku, druhu ochrany a jiných spécies notafilie, ale jen peníze a zisk. Pro vás není sbírání koníčkem a ponaučením, ale sbírání a nakupování je investicí a prostředkem ke zbohatnutí. Nic proti, ale právě z tohoto důvodu nikdy nepochopíte, co vám vlastně svými příspěvky mischel13 chtěl říct.
Musím souhlasit s mischel13, že úroveň diskuzí zde za posledních pár let rapidně poklesla, respektive se scvrkla jen na téma jak lacino sehnat - draho prodat, a z našich luhů a hájů je to nekonečné téma stovka s přítiskem či Rašín. Jen samá komerce. Naproti tomu bádání nad typy číslovačů u "Slovnaftu" a jiných bankovek se secesním číslovačem, rozsah čísel a sérií u Schörnerovy dvacetimarky, ochranné UV číslování a jiné zajímavé a poučné debaty už nějak zapadly a sedá na ně prach.
Celkem rychlý soud na to, že se pohybujeme v podsekci zabývající se 100Kč s přítiskem a tudíž lze očekávat, že se tu primárně bude řešit její finanční hodnota nikoliv sběratelská, že ?
Nicméně pokud souzníte s panem NADsběratelem mischelem13, který ke kultuře a kvalitě zdejší diskuze přispívá asi tolik, jako Coca Cola ke snižování cukrovky, tak se nijak obhajovat nemíním.
Vincenzo napsal/a:
Víte co ? Smažte to. Společenství osob, které vy tímto direktivním způsobem korigujete, nic prodávat nebudu. Měl jsem za to, že tu najdu sběratele, kteří rádi rozšíří svoji sbírku. Našel jsem hrst rozkazů, zákazů a arogance, dobře mi tak. Nečekal bych, že na sběratel.com budu silně pobízen prodat raději překupníkovi na Aukru než sběrateli (a klidně za nižší cenu). Něco tu nehraje, že ? Pěkný den všem rozumným lidem.
Hm, tak nejen NADsběratelmischel13, ale i odznaky a další......
NADsběratel mischel13, sem už nepřispívá, aby se vám zbytečně nezvyšoval cukr v krvi. Ony stačí ty vaše příspěvky, které zkvalitňují a zkulturňují zdejší diskuzi, nejen v této sekci, ale i v jiných tématech. Obhajovat se nemusíte, stačí si přečíst historii vašich příspěvků a každý si udělá obrázek sám.
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.