Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

zuzanicepalice

Uživatel

Zaregistrován:
24. 10. 2019

Vytvořeno:
4. 12. 2019, 17:40

Jindras, když vám dával odkaz na značení, tak si myslím, že použil právě tuto v uvozovkách bibli pro sběratele porcelánu....

Máte pravdu!! Přehlédla jsem to a je to tam. Příště musím být pozornější. Halelujá, Aleno Braunová 😎

zuzanicepalice

Uživatel

Zaregistrován:
24. 10. 2019

Vytvořeno:
5. 12. 2019, 18:33

Mám tu další prosbu. Ulovila jsem talíř, na kterém je vtlačená značka Pražské porcelánky. Pod ní je č.2, ale v knihách jsem nevyčetla rok výroby. Respektive když to vypadá stejně, je u toho popisek, že se takto značila kamenina v letech 1800-1830, avšak talíř je podle mě porcelánový a netipla bych, že je tak starý... Jak jste ale viděli v mých příspěvích výše, můžu být úplně mimo mísu :-) Díky za radu!

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

zuzanicepalice

Uživatel

Zaregistrován:
24. 10. 2019

Vytvořeno:
6. 12. 2019, 07:24

Vaše zaujatost touto obyčejnou značkou porcelánky z Nové Role mě,paní Zuzano(?) přiměla, aby jsem se po dlouhé době přihlásil a poslal Vám ( pokud jsem nezapomněl jak) obrázek této značky.Je otištěna v sestavě značek, které se v porcelánce používaly po roce 45. Bez bližšího určení - tedy klidně , jak už tady bylo řečeno , i ta 70-80 léta. Takže - existuje , ví se o ní 🙂 ...

Prosím, prosím, smutně koukám, neporadil byste s talířem níže? Koukla jsem do Braunové i do Rukověti a nějak se mi nezdá, že by byl skutečně tak starý.. Děkuji!

packa

Uživatel

Zaregistrován:
13. 8. 2016

Vytvořeno:
6. 12. 2019, 13:32

Prosím, prosím, smutně koukám, neporadil byste s talířem níže? Koukla jsem do Braunové i do Rukověti a nějak se mi nezdá, že by byl skutečně tak starý.. Děkuji!

Níže máte značky Nové Role, žádný talíř.

zuzanicepalice

Uživatel

Zaregistrován:
24. 10. 2019

Vytvořeno:
6. 12. 2019, 17:32

Níže máte značky Nové Role, žádný talíř.

Mně nedošlo, že se to zařadí výš. Ten talíř s modrým okrajem z Pražské porcelánky jsem měla na mysli🙂

snupyk

Uživatel

Zaregistrován:
11. 4. 2019

Vytvořeno:
10. 12. 2019, 00:06

Já po dlouhé době mohu jen konstatovat, jak vás tu jak máslo, Vážení páni znalci, utřela amatérka. A to ne svými znalostmi, ale krásným přístupem k věci, samým původním smyslem pro sběratelskou vášeň. Pobavila jsem se, pomyslně paní tleskám, a děkuji. A pro všechny odborníky, kteří tu více řeší jak se prezentovat, že sežrali šalamounovo --- víte co, než aby s trochou sebereflexe připustili, že se tu lidé někdy ptají i proto, že se jim prostě něco zdá zvláštní a zajímavé a chtějí o tom vědět něco víc, nezávisle na stáří věci. Krásné Vánoce všem zde.

lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

Vytvořeno:
10. 12. 2019, 20:11

A proč by nemohl být tak starý ? Já myslím, že to bude Praha a nejde o novodobou věc. A třeba sošky jsou hodně ceněné...Ten talíř je moc hezký a myslím, že je hodně starý.

zuzanicepalice

Uživatel

Zaregistrován:
24. 10. 2019

Vytvořeno:
13. 10. 2020, 14:23

Prosim, nevite, co by to mohlo byt za znacku a jak by misa mohla byt stara?? V Braunove, v Rukoveti ani na internetu jsem nic nenasla... Je to velika misa nepravidelneho tvaru, tipuji 2. pol 19. stoleti, ale nejsem si vubec jista. Dekuji!!!

Obrázky:

Twenty8

Uživatel

Zaregistrován:
8. 1. 2024

Vytvořeno:
8. 1. 2024, 00:09

Dobrý den@zuzanicepalice, prosím, nemáte tip, kde se tento talíř dá sehnat? Mám sadu bez jednoho velkého mělkého, který jsem rozbila. Roky ho sháním. Děkuji.

Nepovimka

Uživatel

Zaregistrován:
7. 8. 2023

Vytvořeno:
16. 4. 2024, 09:09

Dobrý den... Nemůžu dohledat výrobce porcelánové ho tácu. Poradíte?

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.