Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Mám tu další prosbu. Ulovila jsem talíř, na kterém je vtlačená značka Pražské porcelánky. Pod ní je č.2, ale v knihách jsem nevyčetla rok výroby. Respektive když to vypadá stejně, je u toho popisek, že se takto značila kamenina v letech 1800-1830, avšak talíř je podle mě porcelánový a netipla bych, že je tak starý... Jak jste ale viděli v mých příspěvích výše, můžu být úplně mimo mísu :-) Díky za radu!
Obrázky:
Prosím, prosím, smutně koukám, neporadil byste s talířem níže? Koukla jsem do Braunové i do Rukověti a nějak se mi nezdá, že by byl skutečně tak starý.. Děkuji!
Já po dlouhé době mohu jen konstatovat, jak vás tu jak máslo, Vážení páni znalci, utřela amatérka. A to ne svými znalostmi, ale krásným přístupem k věci, samým původním smyslem pro sběratelskou vášeň. Pobavila jsem se, pomyslně paní tleskám, a děkuji. A pro všechny odborníky, kteří tu více řeší jak se prezentovat, že sežrali šalamounovo --- víte co, než aby s trochou sebereflexe připustili, že se tu lidé někdy ptají i proto, že se jim prostě něco zdá zvláštní a zajímavé a chtějí o tom vědět něco víc, nezávisle na stáří věci. Krásné Vánoce všem zde.
A proč by nemohl být tak starý ? Já myslím, že to bude Praha a nejde o novodobou věc. A třeba sošky jsou hodně ceněné...Ten talíř je moc hezký a myslím, že je hodně starý.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.