Popisy tam samozřejmě být nemohou, ale vlastně je nepotřebuji, protože všechnu teorii mám v hlavě a mince na platech slouží jako estetická záležitost. Jinak některé náležitosti, netýkající se numismatických informací mám ve zvláštním sešitku.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Já Vám rozumím a připouštím, že rozdíl mezi námi je velký. Já dělám speciálně úzké období a Vy generálně průřez celou historií jedné mincovny. Vy je musíte mít z důvodu jednotnosti u všeho, i když to není v určitých oblastech potřebné a já je mohu ignorovat.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Mne funguje na bežné mince úplne v pohode.
Pre začínajúceho zberateľa úplne vyhovuje, alebo na bežné "hranie" úplne stačí.
Je zbytočne investovať do drahých boxov, schránok a kufríkov, pokiaľ zberateľ ešte nie je vyprofilovaný.
Si vis pacem, para bellum.
Acta non verba.
Skús sa poradiť v nejakej DVD požičovni. Majú stroje na jemné zabrúsenie plochy, to by mohlo tým CD pomôcť a vrátiť ich do života pokiaľ to boli originálky. 😉
Pokiaľ to boli napaľované CD, tak fotocitlivá vrstva je zo strany potlače. Tá bude pravdepodobne rozleptaná, takže tam sa už asi nedá pomôcť.😞
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
![Profilový obrázek](https://sberatel.com/uploads/profile-images/2024/10/7314ee70c98c096328ca20578c406bb6.jpg)
Plata ( myslím, že byly od Lindnera )jsem taky zkoušel několik let, ale byl jsem s nima nespokojen, protože stříbrné mince v nich flekatěly. Navíc vzhledem k tomu, že sbírám drobáky, tak se různým pohybem olamovaly.
Pak jsem používal albumy, ale po tom, co se mi pár míncí podařilo zlomit ( u Jiříkova halíře to jistě potěší ) jsem přešel na kapsle.
V současnosti zkouším už víc jak rok ty od Zdenka, a zatím žádný problém nepozoruju. Sice není vidět druhá strana, ale to mne tak dvakrát netrápí, protože mám většinou jednostranné mince. Navíc mince je lepší prohlížet v PC a nechat je odpočívat v bance.
Pracovní kapsle s nezařazenými mincemi, mám pak uloženy v takovéto škatuli. Je to celkem pohodlný na přepravu i prohlížení. Velmi pohodlně se s nima pracuje, různě přehazuje atd. Nemusím se bát nic vzít do ruky, protože kapsle jsou dost tuhé.
Uvidíme za pár let.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.