Zaregistrován
22. 7. 2011
Plata mohou být narovnaná na sobě, mám je polepené černým sametem, tedy mince na nich drží.
Při opatrné manipulaci se mincím nemůže nic stát.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
6. 7. 2009
Potom tam ale nemuzete mit popis coz muze byt u nekterych typu minci neprakticke
Zaregistrován
22. 7. 2011
Popisy tam samozřejmě být nemohou, ale vlastně je nepotřebuji, protože všechnu teorii mám v hlavě a mince na platech slouží jako estetická záležitost. Jinak některé náležitosti, netýkající se numismatických informací mám ve zvláštním sešitku.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
6. 7. 2009
Hm tak to ja si treba u denaru nebo brakteatu bohuzel vsechny typy dle Cacha nepamatuji takze popisy tam musim mit, a aby to bylo jednotne tak vlastne u vseho
Zaregistrován
22. 7. 2011
Já Vám rozumím a připouštím, že rozdíl mezi námi je velký. Já dělám speciálně úzké období a Vy generálně průřez celou historií jedné mincovny. Vy je musíte mít z důvodu jednotnosti u všeho, i když to není v určitých oblastech potřebné a já je mohu ignorovat.
Zaregistrován
5. 12. 2011
Mne funguje na bežné mince úplne v pohode.
Pre začínajúceho zberateľa úplne vyhovuje, alebo na bežné "hranie" úplne stačí.
Je zbytočne investovať do drahých boxov, schránok a kufríkov, pokiaľ zberateľ ešte nie je vyprofilovaný.
Si vis pacem, para bellum.
Acta non verba.
Zaregistrován
10. 3. 2009
Skús sa poradiť v nejakej DVD požičovni. Majú stroje na jemné zabrúsenie plochy, to by mohlo tým CD pomôcť a vrátiť ich do života pokiaľ to boli originálky. 😉
Pokiaľ to boli napaľované CD, tak fotocitlivá vrstva je zo strany potlače. Tá bude pravdepodobne rozleptaná, takže tam sa už asi nedá pomôcť.😞
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
1. 8. 2010
Ja som raz kúpil pár mincí aj s platom, doma robeným. Bolo to plexisklo, na ňom bola urobená mriežka zo špaidlí, podľa veľkosti mincí a na tom bol prilepený zamat, celkom pekné, a ak sa dá použiť neagresívne lepidlo, tak aj nezávadné.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
9. 3. 2010
Ak by sa robila nejaká súťaž odvahy, tak zberateľa, ktorý si svoju zbierku uloží do kufríka a na plata z LIDLU by som v takejto súťaži zaradil na popredné miesta.
Zaregistrován
23. 6. 2007
Plata ( myslím, že byly od Lindnera )jsem taky zkoušel několik let, ale byl jsem s nima nespokojen, protože stříbrné mince v nich flekatěly. Navíc vzhledem k tomu, že sbírám drobáky, tak se různým pohybem olamovaly.
Pak jsem používal albumy, ale po tom, co se mi pár míncí podařilo zlomit ( u Jiříkova halíře to jistě potěší ) jsem přešel na kapsle.
V současnosti zkouším už víc jak rok ty od Zdenka, a zatím žádný problém nepozoruju. Sice není vidět druhá strana, ale to mne tak dvakrát netrápí, protože mám většinou jednostranné mince. Navíc mince je lepší prohlížet v PC a nechat je odpočívat v bance.
Pracovní kapsle s nezařazenými mincemi, mám pak uloženy v takovéto škatuli. Je to celkem pohodlný na přepravu i prohlížení. Velmi pohodlně se s nima pracuje, různě přehazuje atd. Nemusím se bát nic vzít do ruky, protože kapsle jsou dost tuhé.
Uvidíme za pár let.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.