Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
Misak33

Moderátor

Zaregistrován:
23. 12. 2009

#11 14. 5. 2010, 18:54

Rekl bych, ze i sbirka antickych minci, ktera neni orientovana na jedno obdobi nebo podobne, ma i presto dost velkou vypovidajici historickou hodnotu. Ale tak kazdej to vidi jinak.

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

Profilový obrázek
xstancl1

Uživatel

Zaregistrován:
1. 10. 2008

#12 14. 5. 2010, 19:59
Jaké období přesně??? 1918 - 1993 nebo čr po současnost??? Něco bych koupil!!!!!!

stanclMichal@seznam.cz

Pošli seznam...

Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#13 14. 5. 2010, 20:45

Kucera: zatím mám jediný cíl - sbírat mince panovníků významných států (původně jen Římské říše a Makedonie), abych v rámci možností měl aspoň jednu od každého - a nevidím v tom nic špatného oproti systému, kde se sbírají mince jen nějakého období, jednoho panovníka, jedné oblasti apod. Když se podívám na část sbírky, kde je Řím, tak vidím nejprve denáry od republiky, přes první císaře až po polovinu 3. století, vidím jak se kvalita, motivy a provedení mincí pomalu mění.. pak jdu dál a můžu se kochat úpadkem Říše na příkladu antoniánů, jak ze stříbrných mincí jsou s dalšími císaři nakonec jen postříbřené měděné, vidím vedle sebe minci Aureliána s dobře dochovaným postříbřením a vedle druhou, která o něj přišla, ale získala hezkou zelenočervenou patinu.. pak po krátké mezihře Galského impéria následují mince z období diokleciánovy reformy a konstantinovců.. velké folis, které rychle ztrácí na váze. Ke každému císaři a jeho době mám co říct, antika mě zajímala od mala a teď jsem díky těm mincím v určitém spojení s tou dobou, pokud chápete co tím myslím.
Mince sbírám teprve rok, od toho se odvíjí malý rozsah (antika cca 60 kousků), je možné, že se v budoucnu zbavím části sbírky a zaměřím se jen na něco, ale není to moc pravděpodobmé.
Každopádně nikomu jeho názor na sbírku mincí neberu, stejně to dělám hlavně kvůli své radosti🙂 A když se sbírka líbí ještě někomu jinému, tak jsem taky rád.

Profilový obrázek
NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován:
22. 3. 2009

#14 14. 5. 2010, 20:46

xstancl1 napsal/a:

stanclMichal@seznam.cz

Pošli seznam...

Kľudne aj mne pošli zoznam :-)
NumizmatSR@gmail.com

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#15 14. 5. 2010, 20:53

Tenzor: uvidíš, že ke specializaci na jenoho císaře nebo období 2-3 časem dojdeš, ono když už zjistíš, že Ti ve sbírce scházejí jen panovníci za hodně peněz(třeba 10-15000Kč a více za minci) a tedy do sbírky nic nepřibývá, vybereš si něco dalšího, kde ńějaké mince můžeš dál kupovat o objevovat třeba pestrost námětů a typů často úzce propojených s historií nějakou událostí atd. ...🙂

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#16 14. 5. 2010, 21:05

tenzor napsal/a:

Kucera: zatím mám jediný cíl - sbírat mince panovníků významných států (původně jen Římské říše a Makedonie), abych v rámci možností měl aspoň jednu od každého - a nevidím v tom nic špatného oproti systému, kde se sbírají mince jen nějakého období, jednoho panovníka, jedné oblasti apod. Když se podívám na část sbírky, kde je Řím, tak vidím nejprve denáry od republiky, přes první císaře až po polovinu 3. století...

To je naprosto v pohode, ma to system (spada to do mnou uvedeneho atd.) a sbirka potom opravdu o necem vypovida. Podobnym zpusobem sbiram bohemiku, kazdy nominal od kazdeho panovnika od 10.stoleti i kdyz je mi jasne ze napriklad dukatove nominaly dat dohromady je utopie nejen z financniho hlediska ale i z duvodu jejich dostupnosti (nektere jsou jen v muzeu nebo se objevi na trhu jednou za nekolik desitek let).

Profilový obrázek
Wogoo11

Uživatel

Zaregistrován:
8. 4. 2010

#17 16. 5. 2010, 12:29

Děkuji všem za nabídky. Stále se ještě rozmýšlím zda prodat a pokud ano, tak jakým způsobem. Takže nečekejte odpověď co mohu nabídnout atd. Díky

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.