Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
Wogoo11

Uživatel

Zaregistrován:
8. 4. 2010

#1 14. 5. 2010, 11:14

Již delší dobu uvažuju, že prodám svou sbírku oběžných mincí.
Začaly mě mnohem víc zajímat bankovky. Mám strach z kopií a kromě super drahých mincí mám vše, takže už mě to tak nebere.
Teď je ovšem problém JAK!
Aukro by sice bylo asi výhodné, ale prodej po částech je pracný a finančně nevýhodný.
Neznáte někdo nějaké solidnější řešení?

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#2 14. 5. 2010, 11:19

jinak špatně nebo jen levně prodejné...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
Wogoo11

Uživatel

Zaregistrován:
8. 4. 2010

#3 14. 5. 2010, 11:25

Takže po větších celcích prodat? A alba jako dárek?

Profilový obrázek
ambrosius

Uživatel

Zaregistrován:
14. 11. 2008

#4 14. 5. 2010, 12:23

Roztřídit na lepší kousky a zbytek. Zbytek po větších částech, lepší kousky v samostatných aukcích.

Jestli tam máš něco opravdu kvalitního (nemusí být RRR, myslím zachovalost), tak rád uvítám nabídku na rozšíření sbírky. Mail mám v profilu.

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#5 14. 5. 2010, 13:46

Chce to zacit sbirat antiku nebo aspon bohemiku, problem "mam vse" okamzite zmizi a uz se nikdy nevrati🙂

Profilový obrázek
ambrosius

Uživatel

Zaregistrován:
14. 11. 2008

#6 14. 5. 2010, 14:07

To beru, ale mám rád ve všem systém a pořádek. Ukáži prstem a vím, že na toto místo patří tato mince. Sbírání našich oběžných považuji téměř za povinnost 😉

Antika je určitě vrcholem numismatiky, jsou to opravdu krásné mince a některé nejsou až tak drahé. Problémem je, že existuje (čím dál tím více) množství krásných fals. Speciálně v Bulharsku na to existuje zřejmě celý "průmysl".

Bohemika super, té se hodlám věnovat do budoucna více. Jenom mě trápí ceny, ale koho ne,že?🙂

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#7 14. 5. 2010, 15:57

Sady obeznych nebo jinych minci, kde kazda patri na sve misto bych sbirat nemohl, k necemu takovemu nemam zadny vztah. U antickych nebo stredovekych minci citim jak jsou svazany s historii a pokud se stane, ze toho moc nevim o jejich dobe nebo panovnikovi, ktery dal mince razit, tak me to donuti k tomu, abych si o tom zjistil co nejvice..
Pokud jde o falsa antickych minci, samozrejme, ale jsou tu hlavne dve velke skupiny - primitivni falsa, vetsinou levnejsich minci, ktera jdou lehce poznat a dobre provedene padelky drahych minci. Vzhledem k tomu, ze nejsem ani majitel zlateho dolu, ani jsem nezdedil spoustu ratitnich a zlatych minci k vymene po predcich jako kazdy druhy sberatel (vtip😉 ), nakup takovych veci u mne moc nehrozi a kdyby, tak bych nejdriv chtel certifikat nebo aspon vyjadreni zkuseneho a duveryhodneho sberatele.
Samozrejme jsem rad, ze mnoho sberatelu ma zajem o obezne mince, 1. republiku, FJI aj., zbyde vic kousku z antiky pro mne a ceny budou nizsi🙂

Profilový obrázek
xstancl1

Uživatel

Zaregistrován:
1. 10. 2008

#8 14. 5. 2010, 17:13
Již delší dobu uvažuju, že prodám svou sbírku oběžných mincí. Začaly mě mnohem víc zajímat bankovky. Mám strach z kopií a kromě super drahých mincí mám vše, takže už mě to tak nebere. Teď je ovšem problém JAK! Aukro by sice bylo asi výhodné, ale prodej po částech je pracný a finančně nevýhodný. Neznáte někdo nějaké solidnější řešení?

Jaké období přesně??? 1918 - 1993 nebo čr po současnost???

Něco bych koupil!!!!!!

Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#9 14. 5. 2010, 18:09

Kazde sbirani by melo mit svuj rad a cil (i kdyz mnohdy nedosazitelny), jinak ten soubor neni sbirka ale smeska neceho bez ladu a skladu. Sbirani obeznych minci neodsuzuji, pokud je sbirka vytvarena s urcitym cilem a sleduje napr. mince konkretniho statu, obdobi nebo typu, tak na ruzne zajimavosti a historicke souvislosti se zde take muze narazit. Co se tyce antiky nebo treba stredoveku tak to jsou pomerne siroke pojmy a sbirka bez nejakeho systemu by me neuchvatila. Bude-li vsak zamerena na mince napriklad urciteho omezeneho obdobi, teritoria, nominalu a pod. tak to jiz je o necem jinem a casem vznikne zajimavy soubor ktery bude mit i nejakou vypovidajici historickou hodnotu.

Profilový obrázek
Trutnovak

Uživatel

Zaregistrován:
12. 12. 2009

#10 14. 5. 2010, 18:49

Woogoo nejaky seznam a pripadne fotky minci by nebylo od veci, treba bych mel taky o neco zajem.

Přebytky sad oběžných mincí Československo a ČR
http://coins.czechian.net/sady/

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.