Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, HeliFox, smith
Zaregistrován
21. 4. 2024
prosím může někdo pomoct s tím co píše...ja jsem přečetl pouze něco...mam podobných válečných pohlednic více a nevím co s nima...
Obrázky:
Zaregistrován
21. 4. 2024
zde přední strana pohlednice
Obrázky:
Zaregistrován
21. 4. 2024
zde je vetší text
Obrázky:
Zaregistrován
14. 4. 2010
No co s nimi. Len zobrat pekne do ruky lupu a luskat co tam odosielatel napisal a snazit sa pochopit o com je ten obsah. Je to pekna hra. Len to musite hrat sam so sebou. Vsak citat jednoduchy text nie zlozite.
Zaregistrován
21. 4. 2024
Já vím o čem ten pohled je, jen zhruba...některým názvům a termínům nerozumím...Hejlácí jsou asi Henleinovci a nebo ti co hajlují...mam dojem že babička kdysi podobný termín použila...že evakuují území taky ale některé slova nejdou přečíst...že používá "roztržené" d... apod...je to o odchodu z pohraničí a jak ho to bolí taky ale a že odejdou jako poslední taky...ale některé slova jsou pro mě nerozluštitelná...pro vás jako Slováka asi nemožná... proto od vás asi tato "rada" která nepomůže...i tak děkuji...
Zaregistrován
23. 3. 2014
Já bych Slováka nepodceňoval. Má pravdu, že to chce jen trochu dedukce a trpělivosti. Přečetl jsem si to celé, ale Vám jen nahodím ukázku:
"Hajláci trhají chvoj a kytky, dekorují stavení nám na výsměch."
Dál si to už snad doluštíte sám.
Zaregistrován
21. 4. 2024
Dík moc, s tímhle jsem si neuměl poradit, to bylo to co mi dělalo problémy....zbytek mám doluštěný....a stím slovákem jsem to nemyslel nijak zle...sám jsem Čechoslovák 68 ročník...
Zaregistrován
27. 12. 2023
Fotka je naprosto ale naprosto mizerná (rozmazaná). S tímhle šmejdem si nikdo normální ničit oči nebude..
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.