Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

nick1

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2017

Vytvořeno:
17. 10. 2018, 13:09

typické secesné hodiny G.B. po roku 1910,menej prepracované,plechový ciferník,lacnejší typ

lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

Vytvořeno:
17. 10. 2018, 13:33

Díky, popravdě jsem si na ně zvykl jak jsou, ale jen pro zajímavost, ty vršky někdo vyrábí? A jak, když neví co tam bylo? Existuje nějaký katalog GB?

Tady se dá zavolat, dáš jim rozměry, přiložíš foto a oni ti poradí, co tam nejlépe dát. http://www.antireno-hodiny.cz/panelleft/hodinove-skrine-a-dily-pro/dily-pro-hodinove-skrine/vrchni-nastavby

Fenix188

Uživatel

Zaregistrován:
8. 5. 2015

Vytvořeno:
17. 10. 2018, 21:10

Díky, popravdě jsem si na ně zvykl jak jsou, ale jen pro zajímavost, ty vršky někdo vyrábí? A jak, když neví co tam bylo? Existuje nějaký katalog GB?

Ty vršky dělá více lidí. Ten kontakt od Lachtana není špatný. Já beru občas od jednoho řezbáře z Liberce ale ten dělá jen pár kousků a člověk si to musí sám namořit a nalakovat. Posledně jsem to měl z bukového dřeva a nedělalo se to snadno. No ale to je jedno, k věci. Fotku s vršky už tu máte. A že se neví co tam bylo? Tato otázka mě taky kdysi trápila než jsem se do historie pořádně zakousl . To byla výhoda historismu, jak jsem říkal, vycházelo se z historických směrů a historismus je vyumělkovaně kopíroval. Na jedno stranu to pro mě mělo kouzlo. Architektura budov, nábytku atd. se vzájemně prolínala. Takže jste vlezl do budovy co vevnitř byla vybavena jak budova z venku (skříně, kredence, komody, hodiny) . Tady v odkazu můžete nad okny vidět nejzákladnější tvary vrchu na takových hodinách.. půloblouk a trojúhelník https://cs.wikipedia.org/wiki/Palác_Bochnerů_ze_Stražiska#/media/File:Brno,_Přízova_3_(4351).jpg . Zbytek se dal odvodit dle fantazie řezbáře..např. odkaz od Lachtana http://www.antireno-hodiny.cz/panelleft/hodinove-skrine-a-dily-pro/dily-pro-hodinove-skrine/vrchni-nastavby/nastavba-c-17 Já v této řezbe vidím odkaz inspirovaný střechou Národního divadla v Praze. Takže ono to s těmi vrchy není až tak složité a dává to obrovský prostor fantazii řezbáře😉 . Vyberte si motiv z 19.století a vyrobte vrch..a bude to původní 😉 . Ty druhé hodiny jak píše Nick, jejich výhoda je nesmazaný ciferník - to byla častá chyba u těchto laciných hodin. Vzhledem k masivnímu provedení skříněk se z nich podstatně silněji rozléhá bití. Jejich doba ještě nepřišla, dají se i dnes sehnat celkem levně ale rozhodně si je držte. Jsou hezké a já mám tento typ také rád. Je to němý svědek své doby a narozdíl od Historismu je to naprosto odlišný styl a naprosto jiné hodiny.

mark

Uživatel

Zaregistrován:
3. 10. 2018

Vytvořeno:
18. 10. 2018, 12:10

Díky moc

J Spalda

Uživatel

Zaregistrován:
14. 12. 2024

Vytvořeno:
14. 12. 2024, 20:30

Dobrý den, prosím o pomoc při určení stáří a hodnoty pendlovek Gustav Becker. Podle dohledaných tabulek J. Hubby rok 1912? Děkuji Obrázky: ...

Dobrý den, mohu Vás požádat o odkaz na tabulky J. Hubbyho, abych mohl určit stáří hodin které vlastním? Děkuji

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.