Zaregistrován
10. 9. 2010
Oprava: Ve vašem případě se skutečně jedná o odznak z pozdější doby, než jsem uváděl plaketu na karbidce (viz výše, kde je jiný text).
Záhadou je, kdy vlastně tento odznak vznikl (1939?). Tunel byl dán do provozu až v roce 1940. Pochybuji, že by za protektorátu, respektive Slovenského štátu povolily tehdejší úřady vydat tento odznak s pojmenovánín Edvarda Beneše. Zřejmě se jedná o dodatečnou ražbu až po osvobození. O to je zajímavější.
Zaregistrován
17. 9. 2009
Uf dakujem toto som vazne necakal. V sucasnoti ma po precitani napada len jedna otazka. Existuje v sucasnosti zdroj z ktoreho sa da zistit povod? Archiv ražebne... niekde by mohli byť záznamy.
Ešte raz ďakujem tu vážne určíte všetko
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
12. 11. 2006
Dobry den pan Stredo.
Jak jsem vam prvne psal v emailu odhadoval jsme cenu cca 10-20,-EURo tedy 250-500,-Kc
Kdyby to byl hornicky, tedy doly tak pocitam cenu 50-90,-EURo / 1200-2200,-Kc
Vojensky ci policejni podobny vice nez 100,-EURo / 2500,-Kc
Slavomír PRIMÁK
Zaregistrován
12. 11. 2006
Podobne, ale hornicke veci jsou k porovnani zde:
http://vyznamenani.olds.cz/?hornicke-odznaky-katalog,111
Slavomír PRIMÁK
Zaregistrován
6. 11. 2008
právě, výstavba tunelu a hornický je velký rozdíl a pro železničáře zase nemá moc velký význam bez vlaku na něm a v neposlední řadě je územně ze Slovenska(?), tedy zase pro sběratele v ČR(a těch je většina) méně zajímavý, kdyby to byl třeba Ag odznak s mašinkou z území ČR, tak by cena byla někde jinde(cca 2000-5000Kč dle provedení) - jen upřesnění...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
17. 9. 2009
Ďakujem páni za vaše postrehy a názory o odznakoch a vyznamenaniach toho vážne vela neviem. Len som z príspevku užívatela ZetPe, ktorému ešte raz ďakujem za pomoc, bez neho by som tieto informácie nikdy nezískal. Nadobudol pocit, že sa jedná o vzácnosť s cenou niekde úplne inde. Bez ohladu na cenu ma však odznak veľmi teší i keď by som ešte rád skúsil dohladať presný pôvod tohto odznaku, nakolko sa ako pisal ZetPe jedná asi o novšiu doražbu
Zaregistrován
17. 9. 2009
Takže trochu som pátral po rodine a odznak musel byť vyrazený najneskôr v roku 1939 nakoľko počas stavby tunela mal príbuzný v tej oblasti kantínu, ktorá živila robotníkov a po vojne už bol niekde úplne inde takže neskoršia razba je nepravdepodobná. Z tohto usudzujem, že okrem spomínaných 35 kusov pre papalášov asi vzniklo aj niekoľko jednoduchších verzií, pre ľudí zainteresovaných na stavbe. Rád by som sa spýtal užívateľa ZeTePe ( nakolko som si vsimol skvely prehlad o razbach Karnet a Kysely,) ci je to teoreticky mozne niekde dohladat. Dakujem
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.