Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

bankerka

Uživatel

Zaregistrován:
21. 3. 2012

Vytvořeno:
5. 4. 2012, 14:10

Chci se jen zeptat, zda má tento nožík nějakou hodnotu, než ho vyhodím. Je po dědovi ppl. Čsl. armády. dékla cca 6 cm. Má nápis na patě největší čepele LOUP vedle toho obrázek pod tím MME a další nápis který nevyluštím a to mám oči jako rys :-)
Předem díky za info.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
5. 4. 2012, 14:22

:shock:
Proč by jsi vyhazovala nožík po dědovi? Skovej ho pro svého syna.
😉

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
5. 4. 2012, 14:41

turtle: jednoduché schéma dnešní doby: Nejde to zpeněžit = vyhodím. Bohužel to vidím často. Neřeknu u nějaké zničené veteše, co je k ničemu, ale nožík po dědovi, to nechápu.

Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
5. 4. 2012, 15:01

turtle: jednoduché schéma dnešní doby: Nejde to zpeněžit = vyhodím. Bohužel to vidím často. Neřeknu u nějaké zničené veteše, co je k ničemu, ale nožík po dědovi, to nechápu.

:( Tomu sa hovorí morálny a duchovný mrzák - to nie je nadávka, to je "diagnóza"

bankerka

Uživatel

Zaregistrován:
21. 3. 2012

Vytvořeno:
5. 4. 2012, 16:33

Tak teď abslutně netuším, jak mám reagovat. Vznesla jsem pouze dotaz na hodnotu a dozvím se o úplně cizího člověka, že jsem duchovní a morální mrzák....
Vážený pane, musím vám upřímně říci, že se vám povedlo mě naprosto rozhodit. S takovou urážkou jsem ještě neměla tu čest.
Děkuji

Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
5. 4. 2012, 17:15

Tak teď abslutně netuším, jak mám reagovat. Vznesla jsem pouze dotaz na hodnotu a dozvím se o úplně cizího člověka, že jsem duchovní a morální mrzák.... Vážený pane, musím vám upřímně říci, že se vám povedlo mě naprosto rozhodit. S takovou urážkou jsem ještě neměla tu čest. Děkuji
  1. Napísal som, že to nie je nadávka a nechcel som ani nikoho urážať, pretože za ten Váš vzťah k svojim predkom pravdepodobne ani nomôžete. Niekto to má v sebe.
  2. Ten môj komentár ani nepatril konkrétne Vám. Bolo to myslené všeobecne na ľudí, ktorý podobne pristupujú k veciam po svojich predkoch (nemá to finančnú hodnotu, tak to vyhodím ...) Keď už Vy nemáte k takejto veci ako je pamiatka na dedka vzťah, čo sa tak spýtať niekoho z rodiny, či by sa tomu nožíku nepotešil ?
bankerka

Uživatel

Zaregistrován:
21. 3. 2012

Vytvořeno:
5. 4. 2012, 17:51

Dobře. Nechme rozepře, ale ráda bych vám osvětlila můj postoj. Nejsem zastánce skladování starých věcí. Je to asi památka na tetu, která by nevyhodila snad ani půl knoflíku. Její byt byl jedno velké skladiště. A mého dědy si nesmírně vážím, ať už pro jeho životní hodnoty, čest, hrdost nebo proto, jak vychoval mojí maminku a tím potažmo i mě. Mám po něm schované šachy (jeho nejoblíbenější činnost), které jistě nemají velkou finanční hodnotu, ale pro mě jsou úctyhodnou památkou na něj.
Nožík jsem dala na aukro, aby z něj měl někdo radost.

Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
5. 4. 2012, 18:37

Tá prvá veta z Vásho prvého príspevku vyznela úplne inak ako Váš posledný príspevok. Ja som reagoval na základe tej vety a ak som Vás nejak urazil (neúmyselne) tak sa ospravedlňujem. Urážať som nemal v úmysle ani Vás a ani nikoho iného a ak to tak vyznelo tak mi to je ľúto. Ako som napísal vyššie za výrazom duševný a morálny mrzák nehľadajte nadávku, alebo urážku, ale človeka, ktorý stratil všetky hodnoty okrem tých materiálnych. Na základe Vášho posledného príspevku toto pomenovanie v spojitosti s Vašou osobou beriem späť.

bankerka

Uživatel

Zaregistrován:
21. 3. 2012

Vytvořeno:
5. 4. 2012, 19:17

Já Vám děkuji za omluvu a ráda ji přijímám. Na oplátku já, pokud budu ještě někdy vkládat příspěvek, popřemýšlím nad textem mého dotazu.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.