Moderátoři: numismat, smith

gorila

Uživatel

Zaregistrován
27. 12. 2010

#61 - 10. 8. 2011, 12:20
To gorila. U novoražeb a ražeb moderních mincí možná platí stejná pravidla z pohledu technických a právních náležitostí, ale určitě né cenových. Stačí se podívat na české moderní ražby, které vydává ČNB, které se jenom tváří jako sběratelské věci a které se prodávají z pohledu zlatého a sběratelského obsahu za nesmyslné ceny. Pak zde jsou jiné státy, které zmincovávají zlato a prodávají s nepatrnou přirážkou k ceně kovu. TEN ROZDÍL JE TU MARKANTNÍ. Proto, pokud budu chtít investovat do zlata, nebudu kupovat české moderní a předražené mince, kdy se stát snaží vědomě okrádat neznalé sběratele, ale budu nakupovat od Rakouské národní banky jejich novoražby atd.

Tak se podívej za kolik se prodává novoražba 100K a novoražba 10K a porovnej si cenu za gram u českých prodejců. 10K na gram tě vyjde dráž než 100K na gram.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

gorila

Uživatel

Zaregistrován
27. 12. 2010

#62 - 10. 8. 2011, 12:22

tenzor napsal/a:

Po roce si to uz vazne nepamatuju, ale prochazel jsem toho opravdu vic.
Mimochodem k tem gramovym cihlickam, Ceska mincovna, ktere udelali na Novinkach reklamu, prodava za 1520, tj. prirazka ne 20 nebo 40, ale rovnou 60%. Lidi, kteri narikaji, ze stara zlata mince za cenu zlata + 10% je moc draha a pak si koupi tohle, opravdu nechapu 😈

Je škoda že si nepamatuješ prodejce a rafinérii.
Módní vlnu netřeba chápat, tu lze buď ignorovat nebo se na ní svézt.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#63 - 10. 8. 2011, 12:35

To gorila.
Ale oni jsou obchodníci, kteří prodávají gram zlata za stejnou cenu a je jedno o jaký se jedná nominál. Pokud budu mít chuť, pak i 10 K koupím pouze za cenu kovu, + - nuna, nula nic.
Pokud budu chtít kilo zlata zaplatím stejnou cenu za gram, jako tomu bude v případě nákupu 3 gramů atd.
Přeci nemusíme pouze vyhledávat na vebu všemožné firmy, které chtějí vydělat nehorázná procenta, ale trh není jenom o nich a existují i jiné možnosti.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

gorila

Uživatel

Zaregistrován
27. 12. 2010

#64 - 10. 8. 2011, 14:34
To gorila. Ale oni jsou obchodníci, kteří prodávají gram zlata za stejnou cenu a je jedno o jaký se jedná nominál. Pokud budu mít chuť, pak i 10 K koupím pouze za cenu kovu, + - nuna, nula nic. Pokud budu chtít kilo zlata zaplatím stejnou cenu za gram, jako tomu bude v případě nákupu 3 gramů atd. Přeci nemusíme pouze vyhledávat na vebu všemožné firmy, které chtějí vydělat nehorázná procenta, ale trh není jenom o nich a existují i jiné možnosti.

Od rafinerie ne, z druhé ruky ano.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#65 - 10. 8. 2011, 14:49

Ale mě je přeci jedno, kde zlato koupím. Mě budou zajímat jenom dvě věci, pravost a cena. U mincí to takový problém nebude a není pravda, že to musí být pouze z druhé ruky, protože jsem zde mluvil i o legálních obchodnících, kteří mají svoje obchody a získali si i určitou důvěryhodnost. Tedy nesníží se k nějakému podvodu, aby o ní přišli, protože pak by skončili.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Vlada1

Uživatel

Zaregistrován
24. 1. 2012

#66 - 24. 1. 2012, 14:06

Chtěl bych se zeptat zde přítomných osob na to, zda má v dnešní době smysl kupovat za účelem investice nově vydávané české stříbrné mince nebo pamětní medaile. Zatím jsem si sem tam koupil některou ze stříbrných micní vydávaných ČNB. Nyní se mi líbí např. tato pamětní medaile
http://www.zlate-mince.cz/CRM_Korunovace_Vaclava_II_kralem_Ag.htm

Chtěl bych se proto zeptat, zda se podle Vašeho názoru dá obecně předpokládat, že např. u této dle mého laického názoru graficky zajímavé medaile, dojde k nárůstu její hodnoty. Jde mi zejména o to, že po přepočtu za kolik se prodává čisté stříbro ve slitku je její cena poněkud vyšší, tj. jestli se její nákup alespoň trochu vyplatí. Samozřejmě nepředpokládám růst hodnoty v řádu stovek %.
Díky

Vláďa

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#67 - 24. 1. 2012, 14:43

Tyto soukromé ražby v naprosté většině nemají moc šanci na zhodnocení a vzhledem k tomu, že se prodávají vydavatelem cca za dvojnásobek ceny kovu, tak ani jako na kov není šance vydělat(tedy pokud nepředpokládá někdo teoretický růst ceny kovu o 100 a více %).

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.