Zaregistrován
31. 7. 2007
Stačí trocha pohybu 😉 a dá se sehnat i pod cenou zlata. Např. dneska měly brněnské zastavárny 1 sovereigny Anglie (pokud se nepletu 917/1000 a 7.98 gramu) za 6.500,- - to je 888,- za gram čistého zlata.
Zaregistrován
27. 12. 2010
Ptala jsem na kilovou cihličku zlata ne na 1 gramový slitek (kde je premium okolo pomali nad 20%). U jedno uncové cihličky je premium okolo 10% a u kilové 3% to vše u jednoho prodejce a jedne rafinerie. Samozřejmně existují rafinerie u kterých je premium vyšší ale to je zase vyváženo vysokou likviditou.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Zaregistrován
27. 12. 2010
Ať je ten obchodník seriozní či ne, premium je pro každou gramáž jiné protože ho určuje rafinerie/mincovna a čím nižší gramáž, tím vyšší premium. Obchodník si může přihodit nějaku tu marži.
Zaregistrován
27. 12. 2010
Nějak si vydělávat musí a taky záleží na tom jak často aktualizuje ceník, měl by to dělat 2x denně (týká se jen zlata). Firmy prodávající zde investiční kovy se snaží aby buď vykupovaly za burzovní cenu nebo mírně nad ale stále pod prodejní cenou aby měly z čeho žít.
Zaregistrován
12. 1. 2010
U gramových je úplně běžná přirážka spíš 30-40%.. pokud jsou někde u kilovek jen 3%, tak to bude spíš nedostatečně rychlá reakce na prudce stoupající cenu zlata. Nevím jestli se snížily marže, ale před rokem jsem zkoumal možnosti nákupu a u slitků jsem nebyl schopný se dostat pod 10% ani u kilovek a pod 15% u unce. Takže jsem radši postupně nakoupil zlaté mince z různých období za cenu zlata až cenu zlata + 10% (a narozdíl od slitků mají navíc určitou sběratelskou a historickou hodnotu..).
Zaregistrován
22. 7. 2011
To gorila.
Já se nebavím o slitcích, nebo moderních mincích, ale o nakupování běžných historických mincích, nebo jejich novoražeb, kde se platí stejná cena za gram kovu, ať už se bude jednat například o tři, nebo třicet gramů zlata. Zde nebudu živit žádnou tavírnu, nebo nehorázným způsobem nějakou mincovnu. Budu nakupovat za světovou cenu kovu a obchodník bude žít z malého zisku, že nakupuje nepatrně pod cenou, nebo budu kupovat v mincovně za cenu kovu + nepatrná procenta za ražebné rakouských novoražeb. Nebo se mohu vypravit na trh a budu nakupovat kolem světové ceny sám. Prostě, kdo se tomu chce věnovat, bude schopen se obejít BEZ VŠECH NEHORÁZNÝCH VÝŽÍRKŮ KOLEM. Kdo toho není schopen, ať to nedělá, nebo se musí smířit s neseriozní politikou nejrůznějších firem.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
27. 12. 2010
U novoražeb historických mincí platí stejná pravidla jako pro ražby moderních mincí. Pro obchod se zlatem platí určitá pravidla a ty se musí dodržovat.
Zaregistrován
27. 12. 2010
A prodejce a rafinerii neprozradíš?
Zaregistrován
22. 7. 2011
To gorila.
U novoražeb a ražeb moderních mincí možná platí stejná pravidla z pohledu technických a právních náležitostí, ale určitě né cenových. Stačí se podívat na české moderní ražby, které vydává ČNB, které se jenom tváří jako sběratelské věci a které se prodávají z pohledu zlatého a sběratelského obsahu za nesmyslné ceny. Pak zde jsou jiné státy, které zmincovávají zlato a prodávají s nepatrnou přirážkou k ceně kovu. TEN ROZDÍL JE TU MARKANTNÍ. Proto, pokud budu chtít investovat do zlata, nebudu kupovat české moderní a předražené mince, kdy se stát snaží vědomě okrádat neznalé sběratele, ale budu nakupovat od Rakouské národní banky jejich novoražby atd.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
12. 1. 2010
Po roce si to uz vazne nepamatuju, ale prochazel jsem toho opravdu vic.
Mimochodem k tem gramovym cihlickam, Ceska mincovna, ktere udelali na Novinkach reklamu, prodava za 1520, tj. prirazka ne 20 nebo 40, ale rovnou 60%. Lidi, kteri narikaji, ze stara zlata mince za cenu zlata + 10% je moc draha a pak si koupi tohle, opravdu nechapu 😈
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.