Miciko napsal/a:
Len je škoda, že si nikto neuložil aspoň pár obrázkov.
Inak ja osobne verím, že sa situácia otočí, ceny čsr bankoviek rapídne klesnú, objavia sa a budú sa dať opäť kúpiť aj zaujímavé kusy. prípadne rúzne série a varianty.
Ako to vidia ostatný z dlhodobého hľadiska +- 10 rokov?
Já spíš souhlasím se Zdenkem. Nevěřím, že ceny někdy klesnou, spíš budou stále pozvolna stoupat (N - 1). Ostatní stavy (2-5) spíše zůstanou na svých dnešních maximech.
Sbíráním bankovek, se stále zabývá více a více lidí, i když jde třeba o desítku sběratelů ročně, tak kupují jen to, co je na trhu a tím stále přibývá nová a nová poptávka po dalších bankovkách. Jsou mezi nimi i tací, co poptávají jen stavy UNC a lepší!😉 Uvědomte si, že je to uzavřený kruh, starých bankovek(do r.1948) nebude moc přibývat, snad jedině, že by je "někdo" pustil ze svých investorských zásob. Ale určitě nezahltí trh, aby mu cena pomalu klesala dolů! Pustí třeba 2 - 3 kusy ročně a cena se ani nehne, spíš naopak, hlad po určitých bankovkách bude velký, než se nasytí sběratelský trh a to může pár let trvat.
Těch mladších bankovek (po r.1948), jsou plné sejfy v ČNB, takže tady pokles cen může nastat. Sami jistě znáte nákupní ceny bankovek (od 1953 - 1993) od ČNB, takže tam je vidět minimální marže u obchodníků (těch normálních).
Ať to bude tak, či jinak, v mé sbírce zůstanou už bílá místa(kopie), protože nehodlám dávat za origo bankovky nehorázné ceny. Naštěstí se vejdou na prsty jedné ruky!😉
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
probe89: když jen z moderních, tak pokud tam máš Bhutan Pick 2,3,4, 8až11(mimo 8,9 ostatní můžou být i oběhové) dej mi vědět (2002martin@seznam.cz)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Len pripomeniem:
7 ) Pokud zde chcete prodávat své sběratelské předměty, vždy uveďte pevnou cenu, není povoleno zakládat zde netransparentní aukce typu „kdo dá víc“.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.