Ono to hrozí, ale já osobně si myslím, že lepší kusy v kvalitě N - 1 moc neslevní, spíše naopak. Moc jich není. Když zajdu na blecháč např. do Ostravy , tak ve stavech 2 - 5 si můžu koupit skoro vše / mimo špeky /. Tady bych ten propad cen předpokládal, protože v těchto stavech je materiálu dostatek.
jj, to byl asi jeden z nich, co mi to párkrát vyfoukl. Na ebayi se prodávaly dost často opravdové bankovkové skvosty, některé jsou chloubou u mě a cenu by nikdo neuvěřil. Takto jsem se také dostal k tomu balíčku bílých kolků na 100kčs/1961, prodával jednu a po výhře mi napsal, že jich má xy za stejnou cenu a jestli je chci? Než je prodávat jednu po druhé, tak to řešil takto!
Já tu 100/1920 prodal 4x dráže, než nákup, sice po pár letech, ale dobrý nákup vždy potěší.
Jednou jsem nakupoval "bony" v kanadském numismatickém e- shopu a při ukončení nákupu, jsem se divil celkové ceně, dostal jsem slevu a vše bylo v canad. dolarech! Člověk byl zvyklý na USD.
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
vzhledem k přepálení cen v poslední době, dlouhodobě bych u CSR bankovek sázel na stagnaci a u mnohých kusů i na pokles...
bude to ale pozvolné podle toho jak budou chudší "investoři" potřebovat dostat nazpět vložené peníze, cca před rokem 2000(max.2002) byly CSR bankovky často relativně dost podceněné a posledních několik let jsou naopak cenově silně přepálené...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zrovna táto emise / 1953 / je opravdu za dost peněz. Bohužel se tady cena odvíjí od nákupui z ČNB, takže tam určitě nelze slevit o 50 %. A to jich v zásobách ČNB mají plné bedny !! Ovšem u dalších i když novějších / od roku 1960 / se už objevují lepší varianty a série, takže tady bych taky slevu neočekával. Samozřejmě mluvím o stavech UNC: Ty prostě v těchto stavech chybí. např. Miciko by mohl povídat, jak dlouho shání 50 Kčs 1964 s. K . Měl jich v ruce snad desítky/ prý i ve stavech UNC / . Bohužel ani jedna tomtu stavu neodpovídala. Takže jestli někdo shání horší stavy, tak ten to má jednoduché, stačit odkliknout, je toho dost. Kdo shání stavy UNC ten je na tom o poznání hůř.
Veď práve. Bankoviek v obehových a unc specimen stavoch akosi stále pribúda, ako to tak sledujem. UNC stavy sú tiež. Stačí si prelistovať pár aukčných katalógov a aj prvá emisia je tam slušne zastúpená. Tie bankovky len tak zmiznúť nemohli.
Ja nemám práve ani predstavu, koľko môže byť zberateľov kvalitných čsr bankoviek, koľko je tzv. investorov a koľko toho držia obchodníci. Myslím, že vieš svoje z našej poslednej debaty u Vás. Koľko toho je napr. u jedného obchodníka s tvojho okolia.
Kvalitných zberateľov mám na mysli tých, čo sú ochotný dať za kvalitné kúsky aj za tisíce euro. Bežný prehľad ČSRv unc perforovaných stavoch je tiež dostatok.
ta emise 1953 je postavena na hlavu , ale myslim si ze je to pouze u techto 2až3 prodejcu na aukru , ti toho tam maji hodne a sponuji to hodne navrh,jine bankovky nejsou tak drahe jak tyto a pritom to jsou zcela bezne bankovky a podle myho nejou nejak moc extra pekne (doufam ze jsem nepichl do vosiho hnizda😉 )
Ano, byla šílená, účetní mi spočítala, že průměrně jsem zaplatil za jeden měsíc v r. 1999 8.700,- Kč za internet. Ona by si nemohla dovolit, já doma také ne, jen pracovně!
Ale stejné byly začátky mobilních telefonů v letech 1995-96, měsíčně člověk zaplatil přes 10.000,- Kč za několik volání. 😉
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.