Moderátoři: Šenfi, acme2000, smith

trava

Uživatel

Zaregistrován:
24. 2. 2009

Vytvořeno:
28. 12. 2014, 17:46

Ono to hrozí, ale já osobně si myslím, že lepší kusy v kvalitě N - 1 moc neslevní, spíše naopak. Moc jich není. Když zajdu na blecháč např. do Ostravy , tak ve stavech 2 - 5 si můžu koupit skoro vše / mimo špeky /. Tady bych ten propad cen předpokládal, protože v těchto stavech je materiálu dostatek.

mike-p74

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2011

Vytvořeno:
28. 12. 2014, 17:54

no kdyz kouknu na aukro na urcity prodejce , kteri prodavaji ceske bankovky roky od 1953 (kup ted)prakticky skoro po soucastnost v unc stavech za takovy sileny ceny , tak by ty ceny meli jit minimalne o 50 procent dolu, je to az k smichu co za to chteji

mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

Vytvořeno:
28. 12. 2014, 17:56

jojo, než se u nás rozšířil ebay, tak tam "za hubičku" velmi často nakupoval lepší věci a sbírky třeba Klim tak odhadem nejednou i za desetinu dnešních cen, tehdy ještě nebyly schovány přezdívky a bylo to podle toho často jasné kdo co koupil

jj, to byl asi jeden z nich, co mi to párkrát vyfoukl. Na ebayi se prodávaly dost často opravdové bankovkové skvosty, některé jsou chloubou u mě a cenu by nikdo neuvěřil. Takto jsem se také dostal k tomu balíčku bílých kolků na 100kčs/1961, prodával jednu a po výhře mi napsal, že jich má xy za stejnou cenu a jestli je chci? Než je prodávat jednu po druhé, tak to řešil takto!
Já tu 100/1920 prodal 4x dráže, než nákup, sice po pár letech, ale dobrý nákup vždy potěší.
Jednou jsem nakupoval "bony" v kanadském numismatickém e- shopu a při ukončení nákupu, jsem se divil celkové ceně, dostal jsem slevu a vše bylo v canad. dolarech! Člověk byl zvyklý na USD.

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
28. 12. 2014, 18:01

vzhledem k přepálení cen v poslední době, dlouhodobě bych u CSR bankovek sázel na stagnaci a u mnohých kusů i na pokles...
bude to ale pozvolné podle toho jak budou chudší "investoři" potřebovat dostat nazpět vložené peníze, cca před rokem 2000(max.2002) byly CSR bankovky často relativně dost podceněné a posledních několik let jsou naopak cenově silně přepálené...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

trava

Uživatel

Zaregistrován:
24. 2. 2009

Vytvořeno:
28. 12. 2014, 18:04

no kdyz kouknu na aukro na urcity prodejce , kteri prodavaji ceske bankovky roky od 1953 (kup ted)prakticky skoro po soucastnost v unc stavech za takovy sileny ceny , tak by ty ceny meli jit minimalne o 50 procent dolu, je to az k smichu co za to chteji

Zrovna táto emise / 1953 / je opravdu za dost peněz. Bohužel se tady cena odvíjí od nákupui z ČNB, takže tam určitě nelze slevit o 50 %. A to jich v zásobách ČNB mají plné bedny !! Ovšem u dalších i když novějších / od roku 1960 / se už objevují lepší varianty a série, takže tady bych taky slevu neočekával. Samozřejmě mluvím o stavech UNC: Ty prostě v těchto stavech chybí. např. Miciko by mohl povídat, jak dlouho shání 50 Kčs 1964 s. K . Měl jich v ruce snad desítky/ prý i ve stavech UNC / . Bohužel ani jedna tomtu stavu neodpovídala. Takže jestli někdo shání horší stavy, tak ten to má jednoduché, stačit odkliknout, je toho dost. Kdo shání stavy UNC ten je na tom o poznání hůř.

Miciko

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2010

Vytvořeno:
28. 12. 2014, 18:10

Ono to hrozí, ale já osobně si myslím, že lepší kusy v kvalitě N - 1 moc neslevní, spíše naopak. Moc jich není. Když zajdu na blecháč např. do Ostravy , tak ve stavech 2 - 5 si můžu koupit skoro vše / mimo špeky /. Tady bych ten propad cen předpokládal, protože v těchto stavech je materiálu dostatek.

Veď práve. Bankoviek v obehových a unc specimen stavoch akosi stále pribúda, ako to tak sledujem. UNC stavy sú tiež. Stačí si prelistovať pár aukčných katalógov a aj prvá emisia je tam slušne zastúpená. Tie bankovky len tak zmiznúť nemohli.
Ja nemám práve ani predstavu, koľko môže byť zberateľov kvalitných čsr bankoviek, koľko je tzv. investorov a koľko toho držia obchodníci. Myslím, že vieš svoje z našej poslednej debaty u Vás. Koľko toho je napr. u jedného obchodníka s tvojho okolia.
Kvalitných zberateľov mám na mysli tých, čo sú ochotný dať za kvalitné kúsky aj za tisíce euro. Bežný prehľad ČSRv unc perforovaných stavoch je tiež dostatok.

mike-p74

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2011

Vytvořeno:
28. 12. 2014, 18:32

Zrovna táto emise / 1953 / je opravdu za dost peněz. Bohužel se tady cena odvíjí od nákupui z ČNB, takže tam určitě nelze slevit o 50 %. A to jich v zásobách ČNB mají plné bedny !! Ovšem u dalších i když novějších / od roku 1960 / se už objevují lepší varianty a série, takže tady bych taky slevu neočekával. Samozřejmě mluvím o stavech UNC: Ty prostě v těchto stavech chybí. např. Miciko by mohl povídat, jak dlouho shání 50 Kčs 1964 s. K . Měl jich v ruce snad desítky/ prý i ve stavech UNC / . Bohužel ani jedna tomtu stavu neodpovídala. Takže jestli někdo shání horší stavy, tak ten to má jednoduché, stačit odkliknout, je toho dost. Kdo shání stavy UNC ten je na tom o poznání hůř.

ta emise 1953 je postavena na hlavu , ale myslim si ze je to pouze u techto 2až3 prodejcu na aukru , ti toho tam maji hodne a sponuji to hodne navrh,jine bankovky nejsou tak drahe jak tyto a pritom to jsou zcela bezne bankovky a podle myho nejou nejak moc extra pekne (doufam ze jsem nepichl do vosiho hnizda😉 )

mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

Vytvořeno:
28. 12. 2014, 18:46

ta cena internetu je sialena! 😲 😲 😲

Ano, byla šílená, účetní mi spočítala, že průměrně jsem zaplatil za jeden měsíc v r. 1999 8.700,- Kč za internet. Ona by si nemohla dovolit, já doma také ne, jen pracovně!
Ale stejné byly začátky mobilních telefonů v letech 1995-96, měsíčně člověk zaplatil přes 10.000,- Kč za několik volání. 😉

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

mike-p74

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2011

Vytvořeno:
28. 12. 2014, 18:50

protoze v te dobe jsi platil i za prijate hovory

jirka72

Uživatel

Zaregistrován:
14. 9. 2008

Vytvořeno:
28. 12. 2014, 19:18

no, za internet tehda fakt slusna palka! 😕

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.