Moderátoři: Jaromir, smith, ikanek

Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
18. 11. 2016, 12:17

s necim se da souhlasit s necim ne ... kup ted je v pohode, protoze stejnych (bezne dostupnych) znamek je nabizeno od vice uzivatelu, takze nema smysl na to delat aukce a uz vubec ne od koruny (me se to urcite vyplatilo, protoze mam strasne moc prebytku CSR II a kdyz jsem to letos na jare vse vystavil, tak najednou zacali kupovat vsichni jak strhani, hlavne cinani a rusove ... nektere serie i po deseti kusech) ... aukce ma smysl delat u lepsich veci, sbirek nebo i u sice levnejsich polozek, ale malo nabizenych, ted jde napriklad dobre CSR I a to tezce pres katalog a mimochodem, na kterem Delcampe jsi byl ? :-) ja tam teda teda vidim velice slusny vyber a protoze sbiram mimo jine nektere zeme z Evropy (klasiku), tak plno znamek tam vystavovanych na aukru sotva clovek najde na e-bay obcas neco koupim, stve me to jejich vyhledavani, ktere je na prd a vyhledava to uplne nesmysly ...

kolo101 napsal/a:

Delcamp ??? sak tam nic neni ...

Tak pridám aj ja svoj názor. Keď prejdem ponuku na delcampe a na e-bay, tak na 10 zaujímavých položiek na delcampe pripadá možno jednu na e-bay. Z môjho pohľadu je delcampe jednoznačne zaujímavejší.

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

Vytvořeno:
18. 11. 2016, 13:52

kolo101 napsal/a: Delcamp ??? sak tam nic neni ... ...

Čo sa týka SR pohľadníc tak rozhodne áno, delcampe je oveľa lepší ako ebay.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
18. 11. 2016, 14:02

Delcamp ??? sak tam nic neni ... eBay ma ted "amnesty" na vystavovani, jinak 0,50€/polozku. Tak vocogo. I tak jsem na eBay, na Aukru same "kup ted" za absolutne nerealne ceny, nebo polozky za korunku, co uz i likvidace ( zmackani a vyhozeni do kose ) je drazsi nez jeji cena :-) kdysi davno ( 2004 ) bylo na Aukru 22 polozek ve filatelii.... a ja objevil tento server. Vse bylo zadara, Liska komunikoval primo s uzivateli, ... proste takova prijemna atmosfera ... kecali jsme na foru, ... bylo nas par z ruznych oboru... ...

smith napsal/a:

Čo sa týka SR pohľadníc tak rozhodne áno, delcampe je oveľa lepší ako ebay.

To jednoznačne 😉 Ale napríklad aj keď som zbieral eurobankovky tak, tam vždy bola a ako pozerám aj je lepšia ponuka. K známkam si netrúfam písať nejaké závery, ale ani v tomto prípade by som si nedovolil napísať:

al_bunda

Uživatel

Zaregistrován:
12. 5. 2011

Vytvořeno:
18. 11. 2016, 19:09

no, ale hlavne narozdil od e-bay, ktery je v podstate jedna velka cinska trznice online, je Delcampe ciste sberatelsky portal ... a za me - nabidka zamek je spickova, ostatni kategorie soudit nemuzu, nejsou to me obory

Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
18. 11. 2016, 19:12

Pár známok som na delcampe zakúpil (Uhorsko). Na e-bay, zatiaľ žiadnu.

al_bunda

Uživatel

Zaregistrován:
12. 5. 2011

Vytvořeno:
18. 11. 2016, 19:18

Také jednou budeš😉

tot otazka, protoze me ceka duchod cca v 67-mi letech a zbyva mi jeste 27, mam silne vyvinutou slabou vuli, takze si dam rad pivo, potazmo celkove ta zivotosprava neni zrovna dle vzoru Cajthamlove, v rodine mame v muzske linii dost velkou pravdepodobnost na ischemicke choroby ... treba by mi nejaky bookmaker rekl jaky bych mel kurz :-D

kazdopadne uz jsem zacal sepisovat svoji sbirku postupne do excelu, aby tu pak moji potomci zbytecne nezasirali forum stupidnima dotazama :-D

al_bunda

Uživatel

Zaregistrován:
12. 5. 2011

Vytvořeno:
19. 11. 2016, 09:59

pro ty co tvrdi, ze na Delcampe nic neni - 20 896 961 polozek ve filatelii, Auktiva 93 750, Aukro 69 437

blazek007

Moderátor

Zaregistrován:
17. 11. 2006

Vytvořeno:
19. 11. 2016, 10:11

No, já jsem se zrovna včera díval, konkrétně na Hradčany, a to co tam nabízejí se dá shrnout do jednoho slova - katastrofa. Jak cenami, tak především kvalitou. Je vidět že u mnoha prodejců převažuje vidina zisku nad soudností. Zlaté Aukro!

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
19. 11. 2016, 12:16

Já jsem ten poslední, který by o A. řekl něco pozitivního, jsou to šmejdi, kteří podporují podvody a uživatel je nezajímá, ale také si myslím, že zavedení poplatku za vystavení je pro uživatele pozitivní krok. Samozřejme ne pro ty prodejce, kteří tam točí bezcenné věci pořád dokola v naději, že to někdy nějaký vůl koupí, ale to už je jejich problém. Mimochodem, sice chápu, že ve filatelii má spousta věcí nízkou cenu, ale jaký má smysl nabízet věc v hodnotě několika málo korun, když obyčejný dopis (který může pošta kdykoli bez následků ztratit či ukrást) stojí 16 Kč a doporučený dopis 38 Kč, to mi hlava nebere.
Pamatuju si, že když jsem odcházel z Aukra (to bylo ještě předtím, než začali natvrdo jít na ruku kriminálníkům opatřeními jako anonymizace uživatelů, nemožnost posílat zprávy a zákazem fóra), bylo to hlavně kvůli zoufalé neefektivitě, kdy jsem kvůli jedné zajímavé minci trávil hodiny času probíráním se hromadami položek, kde 95% byl odpad, věci za nereálné ceny nebo položky v jiných kategoriích. Teď už si to snad spousta prodejců rozmyslí, když za každé vystavení bude platit.

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
19. 11. 2016, 12:19

P.S.: ale vlastně u jakýchkoli dražších položek si to nerozmyslí, když je to jen 0,50 Kč, chtělo by to spíš 0.50 Kč + 0.5% z vyvolávací ceny🙂

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.