Moderátoři: smith

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno:
3. 4. 2016, 07:56

Buďme trochu objektivní a přiznejme si že i na tom zatracovaném Aukru se občas objeví i zajímavé a velmi vzácné mince, které na sálových aukcích zavedených firem nebyly k vidění řadu let. To že ho pravidelně sledují a draží na něm i tzv. špičkoví sběratelé je naprosto normální i když třeba zde na fóru to ne všichni veřejně přiznají. Že je na něm výrazně vyšší riziko při nákupu nepopírám, přesto co nám brání například požádat prodejce o lepší fotografie, případně o osobní prohlídku nebo osobní odběr? Když jsem tam prodával a byl jsem někdy o podobné služby požádán, vyhovět mi nečinilo žádný problém.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
3. 4. 2016, 08:05

Buďme trochu objektivní a přiznejme si že i na tom zatracovaném Aukru se občas objeví i zajímavé a velmi vzácné mince, které na sálových aukcích zavedených firem nebyly k vidění řadu let. To že ho pravidelně sledují a draží na něm i tzv. špičkoví sběratelé je naprosto normální i když třeba zde na fóru to ne všichni veřejně přiznají. Že je na něm výrazně vyšší riziko při nákupu nepopírám, přesto co nám brání například požádat prodejce o lepší fotografie, případně o osobní prohlídku nebo osobní odběr? Když jsem tam prodával a byl jsem někdy o podobné služby požádán, vyhovět mi nečinilo žádný problém.

Samozřejmě, že s takto podaným článkem nemůže mít nikdo problém, protože je postaven na celkem férovém pohledu, ale tato reakce několika článků vznikla z naprosto neseriozního konstatování-Rauch má nejhorší pověst, narozdíl od Aukra, které je serioznější (zjednodušené napsaná myšlenka autora). A že každý začátečník zná nejdříve Aukro, ve kterém bez nejmenších zkušeností draží, je také zcela známá skutečnost. A že je to špatně, to snad také nikdo nebude rozporovat.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

vassilij

Uživatel

Zaregistrován:
12. 8. 2006

Vytvořeno:
3. 4. 2016, 17:08

To Kucera: na Aukru sem tam byvaji zajimave mince, ale problem je, ze ve vetsine pripadu (a to jeste v lepsim pripade) opravene nebo primo falesne. A to vse bez jakekoli garance. Na salove aukci alespon jakas garance je (u serioznejsich firem).

U tech limitu opravdu nevim, jen co jsem vypozoroval, tak Rauch mival vzdy dost minci svych, ktere volal nizko, aby byly lakave, ale asi mel nejake pojistovaci limity, aby dostal, co zaplatil.

Posledni dobou je ale v tomhle Kunker horsi nez Rauch (u drazsich razeb) a casto se tam vyhani ceny umele a pojistovaci limity tam jedou take ve velkem.

Kazdopadne co se tyce jistoty nakupovani jsou to asi nejlepsi firmy, kde se v pripade problemu neceho dovolate. Jinde je to casto bez sance.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
3. 4. 2016, 17:24

To Kucera: na Aukru sem tam byvaji zajimave mince, ale problem je, ze ve vetsine pripadu (a to jeste v lepsim pripade) opravene nebo primo falesne. A to vse bez jakekoli garance. Na salove aukci alespon jakas garance je (u serioznejsich firem). U tech limitu opravdu nevim, jen co jsem vypozoroval, tak Rauch mival vzdy dost minci svych, ktere volal nizko, aby byly lakave, ale asi mel nejake pojistovaci limity, aby dostal, co zaplatil. Posledni dobou je ale v tomhle Kunker horsi nez Rauch (u drazsich razeb) a casto se tam vyhani ceny umele a pojistovaci limity tam jedou take ve velkem. ...

S ohledem na Habsburské ražby se jistě jedná o dvě největší firmy. Rauch má své jméno, ale řekl bych, že Künker je z jistého nepodstatného okruhu sběratelů navštěvovanější, proto některé vyšší ceny. Také pravděpodobně záleží na tom, že Künker je tak trochu z ruky a spíše se soustředí na větší okruh mincí. Ale také je fakt, že v mém okruhu zájmu velmi záleží na nabídce. Pokud je větší, přiláká kupce a ceny jsou vyšší. Pokud je tato nabídka slabší, nechá se nakupovat za naprosto jiné ceny. Například před několika roky jsem se marně snažil o vydražení jedné mince a po pár letech jsem koupil stejný exemplář za podstatně nižší cenu. To co jsem výše napsal, lze ukázat na jeho internetových aukcích, kam jeho top klienti nenašli cestu. Zde se pak nechají sehnat za zcela rozumný peníz věci, které by stály, nebo stojí ve velkých aukcích úplně jiné ceny a to ještě v horší zachovalosti.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
3. 4. 2016, 17:46

Ještě malá poznámka.

Künker sídlí v Německu a jeho doménou nejsou pouze Habsburské ražby, v některých aukcích spíše naopak.

Stačí se podívat na tuto nabídku, která jistě přilákala velký zájem.

https://www.sixbid.com/browse.html?auction=2561

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno:
3. 4. 2016, 17:53

To Kucera: na Aukru sem tam byvaji zajimave mince, ale problem je, ze ve vetsine pripadu (a to jeste v lepsim pripade) opravene nebo primo falesne. A to vse bez jakekoli garance. Na salove aukci alespon jakas garance je (u serioznejsich firem). U tech limitu opravdu nevim, jen co jsem vypozoroval, tak Rauch mival vzdy dost minci svych, ktere volal nizko, aby byly lakave, ale asi mel nejake pojistovaci limity, aby dostal, co zaplatil. Posledni dobou je ale v tomhle Kunker horsi nez Rauch (u drazsich razeb) a casto se tam vyhani ceny umele a pojistovaci limity tam jedou take ve velkem. ...

že by i ten 37 krejcar?!

vassilij

Uživatel

Zaregistrován:
12. 8. 2006

Vytvořeno:
3. 4. 2016, 18:39

To Kucera: ten ne :-) ale taky je to zatim posledni mince, co odtamtud mam (a uz to jsou 2 roky).

Narazel jsem hlavne na mince, ktere tam prodavaji bratia a ktere jsou v 99 % pripadu opravene.

rst

Uživatel

Zaregistrován:
19. 5. 2010

Vytvořeno:
3. 4. 2016, 19:17

Ono jak kamenné, tak internetové aukce mají své výhody a nevýhody. Dost široce jste tady probrali výhody kamenných aukcí, ale nikdo se nezmínil o výhodách elektronických aukcí. Ty podle mě jsou:

• rychlá likvidita, zadáte aukci a cca za 9 dnů máte peníze, u kamenné aukce čekáte několik týdnů až měsíců
  • provize
    Provize beru jako nejpodstatnější rozdíl. Pokud dojde k prodeji ve velké zahraniční aukci tak rozdíl mezí částkou, kterou zaplatí kupující (dosažená cena + provize + DPH) a částkou, kterou obdrží prodávající (dosažená cena - provize) je mnohdy 30% i více. A to je mor numismatiky, protože vytváří neustálý tlak na růst cen. Pokud se totiž kupující rozhodne minci po čase (někdy i velmi krátkém) prodat, tak chce utržil alespoň tolik, kolik sám zaplatil. Což ovšem znamená, že nový kupující musí zaplatit o 30% více.
    Oproti tomu např. na Aukru zaplatí provizi max. 1.000 Kč.
    Podle mě je mnoho mincí, které nemá smysl na kamenné aukci kupovat. Např. pamětní mince, ročníkové sady ... Prostě věci, které se nepadělají. Ale ani u jiných kategorií internetové aukce nezavrhuji, akorát si člověk musí dávat větší pozor.
Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

Vytvořeno:
3. 4. 2016, 19:37

To je absolutní pravda a každý sběratel by si ji měl pomyslně vytesat do kamene. Ten má jméno, že by si i kvůli jednomu € nechal vrtat koleno o pro jeho získání je schopen udělat cokoli. U Raucha byly především připomínky, že dělá machinace s limity, což se dnes nechá obejít nejrůznějšími způsoby, ale jinak s ním nemám vážné problémy. Pokud jsem si něco vybral (fota má poměrně kvalitní), nebo pokud jsem to zadal kolegovi, vždy (pokud) jsme tuto minci vydražili, jednalo se o kvalitní věci. ...

vassilij napsal/a:

Jina situace je ovsem Fruhwald, tam nedoporucuju drazit nikomu nic, protoze si nemuzete byt jisti absolutne nicim.

Môžete byť trošku konkrétnejší vo svojich vyjadreniach ? Opisy mincí má Fruhwald skutočne také, aby sa dobre predali a niekedy chýbajú aj základné parametre ako napr. váha.
Ale na jeho obhajobu musím povedať, že mi zadarmo zaslal knihu v hodnote 30€ čo mi nepríde, že by si kvôli euru nechal koleno vŕtať.

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
3. 4. 2016, 19:47

vassilij napsal/a: Jina situace je ovsem Fruhwald, tam nedoporucuju drazit nikomu nic, protoze si nemuzete byt jisti absolutne nicim. ...

Například spousta položek je podpořena podvodnými limity.
Spousta položek se prodá pouze papírové.
Zadejte si limit a uvidíte.
Kolega vydražil padělek a měl velké problémy s vrácením.
Atd.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.