Moderátoři: smith

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
1. 4. 2016, 22:31

Ze Sixbid můžete poslat pouze limit, pokud chcete u Raucha dražit on line, pak musíte být registrován u něho. Písemný limit bych Vám nedoporučoval, protože není dobré odkrývat karty, mohlo by to být zneužito. Pokud jsem pochopil, že chcete dražit stříbrné mince Habsburků, pak se Vás týká poplatek 22 %.

U seriózní firmy by něco takového mělo být naprosto nemyslitelné.

Jinak Rauch měl dlouhou dobu 20%, zvedl to poměrně nedávno myslím (nevím přesně, od jisté doby se mu spíš vyhýbám, protože mám pocit, že kvalita služeb a starost o zákazníky, kteří na aukci utratí "jen" stovky EUR, u něj docela upadá... narozdíl od jiných, např. Künkera).

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
1. 4. 2016, 22:37

Otravnykomar: a byl to limit přes Sixbid nebo přímo stránky Raucha?

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
1. 4. 2016, 23:46

primo u raucha, ale ona ta registrace nejak nemaka, takze zadny limit...

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Filozof

Uživatel

Zaregistrován:
19. 1. 2015

Vytvořeno:
2. 4. 2016, 03:55

Laický dotaz:
Jaká je výhoda dražit u Raucha, o němž se všeobecně ví, že je to gauner non plus ultra, proti Aukru, kde je aspoň jistá procentuální naděje na občasné poctivé jednání?

Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

Vytvořeno:
2. 4. 2016, 12:13

Rauch porad musi dodrzovat urcite mantinely. Ty na Aukru sice teoreticky jsou taky, prakticky jak kdy. Kdyz si das pozor, muzes drazit tam i tam. A nejlepe jinde - aukci je v Evrope docela dost.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
2. 4. 2016, 12:27

Laický dotaz: Jaká je výhoda dražit u Raucha, o němž se všeobecně ví, že je to gauner non plus ultra, proti Aukru, kde je aspoň jistá procentuální naděje na občasné poctivé jednání?

Rauch sice dobré jméno nemá, ale když ho hodnotíte, jaké zkušenostmi s jeho aukcemi máte? Já mám také k jeho chování některé výhrady, ale srovnávání jeho aukcí, s aukcemi Aukra, ve prospěch Aukra, je tak trochu slušně řečeno naprosto mimo realitu.

Podotýkám, že se Raucha nezastávám, pouze konstatuji nějaký stav, který jsem poměrně slušně poznal a například u Raucha nějakým bezpečným způsobem dražím, bohužel na Aukru to možné není (například nekvalitní zboží, nekvalitní fota atd.).

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno:
2. 4. 2016, 14:48

Kdo sleduje u Raucha aukce již delší dobu tak ví, že je třeba být obezřetný při dražbě zejména velmi vzácných mincí. Jeden z příkladů: níže uvedené bílé peníze Fridricha Falckého byly o pět měsíců dříve v aukci firmy Künker. Po upozornění na falza byly z aukce vyjmuty a nedražily se. Firma Rauch poté tyto mince (bez upozornění na falza) přijala do své 85.aukce a vydražila je. Pro informaci - jednalo se o známá východočeská (Burešova) falza ze 70.let 20.století.
https://www.acsearch.info/search.html?term=Einseitiger Pfennig 1620, Kuttenberg; Mm: S. Hölzl&category=1-2&en=1&de=1&fr=1&it=1&es=1&ot=1&images=1&currency=usd&thesaurus=1&order=0&company=

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
2. 4. 2016, 15:12

Kdo sleduje u Raucha aukce již delší dobu tak ví, že je třeba být obezřetný při dražbě zejména velmi vzácných mincí. Jeden z příkladů: níže uvedené bílé peníze Fridricha Falckého byly o pět měsíců dříve v aukci firmy Künker. Po upozornění na falza byly z aukce vyjmuty a nedražily se. Firma Rauch poté tyto mince (bez upozornění na falza) přijala do své 85.aukce a vydražila je. Pro informaci - jednalo se o známá východočeská (Burešova) falza ze 70.let 20.století. https://www.acsearch.info/search.html?term=Einseitiger Pfennig 1620, Kuttenberg; Mm: S. Hölzl&category=1-2&en=1&de=1&fr=1&it=1&es=1&ot=1&images=1&currency=usd&thesaurus=1&order=0&company=

S tím souhlasím, ale tato poznánka platí i na některé pobočky ČNS (které mají své členy chránit) a samozřejmě také i na Aukro, kde se padělky vyskytují i v celkem běžném sortimentu a jsou nebezpečné zejména pro začínající sběratele.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

vassilij

Uživatel

Zaregistrován:
12. 8. 2006

Vytvořeno:
2. 4. 2016, 16:34

No, co jsem mel moznost slyset, tak na Raucha existuji jen dva nazory. Jedni ho oznacuji za gaunera, druzi za nejserioznejsiho obchodnika. Pokud u nej koupite falzum, pry bez reci vrati penize. To bohuzel u nas absolutne nehrozi. A ja sam ani nevim o nikom, kdo by s nim mel osobne spatnou zkusenost (ovsem i tihle lide ho casto oznacuji za podvodnika).

A co se tyce ceskych aukci, je procento falz a hlavne opravenych minci (aniz by byla oprava uvedena) vyrazne vyssi. Tento nesvar je navic velmi popularni na Aukru, kde pak prodejci techto minci opravu neuvedou, ale napisi stav viz foto, v pripade nespokojenosti muzete minci bez udani duvodu do tydne vratit.

Jina situace je ovsem Fruhwald, tam nedoporucuju drazit nikomu nic, protoze si nemuzete byt jisti absolutne nicim.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
2. 4. 2016, 16:54

No, co jsem mel moznost slyset, tak na Raucha existuji jen dva nazory. Jedni ho oznacuji za gaunera, druzi za nejserioznejsiho obchodnika. Pokud u nej koupite falzum, pry bez reci vrati penize. To bohuzel u nas absolutne nehrozi. A ja sam ani nevim o nikom, kdo by s nim mel osobne spatnou zkusenost (ovsem i tihle lide ho casto oznacuji za podvodnika). A co se tyce ceskych aukci, je procento falz a hlavne opravenych minci (aniz by byla oprava uvedena) vyrazne vyssi. Tento nesvar je navic velmi popularni na Aukru, kde pak prodejci techto minci opravu neuvedou, ale napisi stav viz foto, v pripade nespokojenosti muzete minci bez udani duvodu do tydne vratit. Jina situace je ovsem Fruhwald, tam nedoporucuju drazit nikomu nic, protoze si nemuzete byt jisti absolutne nicim.

To je absolutní pravda a každý sběratel by si ji měl pomyslně vytesat do kamene.
Ten má jméno, že by si i kvůli jednomu € nechal vrtat koleno o pro jeho získání je schopen udělat cokoli.

U Raucha byly především připomínky, že dělá machinace s limity, což se dnes nechá obejít nejrůznějšími způsoby, ale jinak s ním nemám vážné problémy. Pokud jsem si něco vybral (fota má poměrně kvalitní), nebo pokud jsem to zadal kolegovi, vždy (pokud) jsme tuto minci vydražili, jednalo se o kvalitní věci.

Padělků mu aukcemi také pár prošlo, ale bohužel to je dnešní skutečnost ve všeobecné rovině. Pak by záleželo na jeho reakci, která by byla jistě serioznější, než ve většině případů na Aukru.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.