Moderátoři: blazek007, Admin - Zdeněk Jindra, smith, doddie
Zaregistrován
9. 12. 2007
Koupil jsem 50 hal.Hradčany se zoubkováním 11,5 modré, ale na vespod zoubkování není.Jedná se o nepřepážkové zoublování? Díky za odpověď.
Zaregistrován
4. 7. 2007
POkud máš zoubkování 11 1/2 u 50h tak to je nepřepáškové zoubkování. Jestli nemáš dolezoubky tak to může být i vynechané zoubkování. 50h modrá 30kč a 50h fialová taky 30kč ale s celým zoubkováním.
Když se podíváš na aukce tak tam někdy jsou u Hradčan vynechaná zoubkování, je to dost častá věc.
Také záleží jak máš velký ten spodní okraj kde ty zoubky nemáš aby to někdo schválně neodřízl.
Zaregistrován
9. 12. 2007
Díky, ještě by mě zajímalo, jestli cena, která je u těchto zoubkování uváděná v katalogu se týká známek s razítkem, protože je tam cena jen jedna.
Zaregistrován
4. 7. 2007
Ty ceny platí pro čisté známky bez stopy po nálepce s nálepkou stojí o 40% méně jestli máš katalog
Pofis tak pod tou tabulkou je to psáno s razítkem nevím ani tady to nepíšou.
Zaregistrován
14. 1. 2008
Pokud máš 50 H modrou Hradčany se zoubkováním Řz 11 1/2,záleží
pokud se podíváš pod několikerým zvětšením na tvar otvorů u zoubkování.
Nepřepážková zoubkování mají vnitřní strany zoubků roztřepené,t.j. takový tvar jako má 10 H červená.Pokud jsou otvory neroztřepené,jedná se o takzvaná firemní soukromá zoubkování.Zde pak záleží na domicilu razítka,neboť se může jednat i o neznámou variantu.Bližší inormace by se daly zjistit v publikaci Zdenka Paulíčka Padělky poštovních známek,kde má být uvedý i seznam pošt
a firem používající Soukromá zoubkování,průseky a průpichy.Bohužel v Padělkách Poštovních známek od pana Karáska se toto nedočtěš.Hodně o tom psal Novotný ve své Příručce pro sběratele poštovních známek,doplněk udělal Dušek,něco pak bylo napsáno i ve filatelii,cca 30 poštovích úřadů jsem ještě doplnil já.Nemám zatím čas to publikovat,neboť se jedá o materiál,který mi byl odcizen a já jej po dlouhém hledání dostal zpět.Nascanuj obrázek a povím ti víc.😲 Skrblík
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.