Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith
Zaregistrován
22. 11. 2019
ale klidně si ji nechte zkouknout , lidí kteří umí Británii je u nás dost.
bohuzel barvy jsou u velké většiny cenných znamek záludná věc. někdy by člověk nevěřil jak mohou vypadat dvě i více certifikovaných znamek stejného odstínu odlišne
Zaregistrován
12. 8. 2017
No s těmi barvami to je vždy oříšek. Já třeba když jsem se díval na aukce známek Francie, kde dražili "1C Prussian bluish paper" z roku 1877 tak u některých použitých, ač certifikovaných, jsem vůbec nevěřil, že co vidím na fotkách, že je pruská modř🙂
Zaregistrován
22. 11. 2019
No tak se podívejte na vlákno
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/francie-1877-1-c-pruska-modra-45059
kde jsem se rozčiloval nad 1c pruskou modří......
Ale od té doby jsem mírně pokročil a pruskou modř u známek Francie nezkoumám. Je to hodně o padělcích.
Nyní jsem měl v ruce americké edice bluish papíru, tam jsou palety. Ale beru to věcně, možná tam mám pár známek za dvacet mil USD, nebo taky ne...
Zaregistrován
12. 8. 2017
Já už se asi také na tohle zkoumání barev vykašlu🙂
Zkoumání barev prvních rakouských známek = nevím kdo to vymyslel.
Koukám na to a jsem úplně mimo a to fakt nejsem barvoslepý🙂
Zaregistrován
22. 11. 2019
on je rozdíl pokud je řeč o barevných odstínech tisku znamky , nebo o druzích papíru /bluish.../
něco mě dnes už jako těžký problém nepřijde, třeba odstíny v sériích poválečného nemecka, tedy ne všechno,
ale pokud se dá dnes poridit za slušný peníz srovnávací materiál, tak se s tím dá pracovat.
a třeba personalites v první edici , tedy sbz to jsem si vcelku vychutnal a nechal pátrat vnuka, kterému se v zasobnim materiálu zadařilo najít pár pěkných věci.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.