Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101

Robi13

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2016

#271 - 3. 4. 2017, 15:33

" atd a preto vas teraz chcem poprosit, aby ste sem prilozili aspon jeden sken jednej znamky z doleuvedeneho zoznamu, ktory bude mat (na rozdiel od mojej znamky) podla vas tie spravne posuny ci odlisnoti farieb, alebo podtlac ci pretlac (staci aj z netu ak taku nevlastnite alebo nezbierate) :

ANK1248 V, ANK1249 V I_II, NK1815 V
ANK2238 V, ANK2302 V, ANK 1213 F
ANK 1237 F, ANK 1384 V, ANK 1303 V
ANK 1309 V, ANK 1313 V a ANK 1007 P IV

Robi13"

A čítanie sa dá naučiť...

Robi13

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2016

#272 - 3. 4. 2017, 18:48

A tato moja znamka z 1965 ma urcite podla hlavneho protagonistu married with children normalnu a standardnu farbu a nie su na nej ziadne posuny resp a ak, tak su 100%ne nepodstatne :-)

Inac ANK 1215 P. cp800

Robi13

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

shareman

Uživatel

Zaregistrován
7. 7. 2010

#273 - 3. 4. 2017, 19:29

Robi13 napsal/a:

A tato moja znamka z 1965 ma urcite podla hlavneho protagonistu married with children normalnu a standardnu farbu a nie su na nej ziadne posuny resp a ak, tak su 100%ne nepodstatne :-)
Inac ANK 1215 P. cp800

Robi13

Robi presne tak, vidíš už ti to ide🙂 Skutočne sa jedná o obyčajnú známku s bezvýznamným posunom.

Máš viac kusov na porovnanie, alebo zoberieš hneď prvý obrázok z colnect.com a s tým to porovnávaš?

Ono totiž skeny veľmi skresľujú. A túto známku som videl v mnohých odtieňoch, stačí sa pozrieť na delcampe alebo ebay. A žltá je strašne chúlostivá farba.
Keby si mal 10 kusov a tých 10 súčasne s rovnakým nastavením naskenoval vtedy by bolo vidieť určité farebné rozdiely, samozrejme opäť bezvýznamné.

Možno som v tomto veľmi prísny, ale osobne dokážem akceptovať ako "farbovú chybotlač", iba známku, pri ktorej sa omylom použije farba určená pre inú hodnotu rovnakej série.

Napr. 1c modra, 2c cervena, 5c hneda. A pri výrobe 5c by použili cervenu.
Prikladám jeden z príkladov čo sa dá akceptovať ako chyba farby:

> **napsal/a:**

V roku 1863 tlačiareň Perfins, Bacon and Co., poslala dodávku 50.000 známok na ostrov Barbados. Po príchode bolo zistené, že boli vytlačené v modrej farbe, farbe pre 1d a nie 1s. 1s mali byť čierne. Firma teda poslala novú dodávku známok a modrá chybotlač nebola uvedená do predaja. Väčšina bola zničená, niekoľko kusov popísaných perom a darované miestnym. Dochovalo sa okolo 15 kusov.

TOTO JE CHYBA FARBY, NIE ZLÝ ODHAD ODTIEŇA

Robi13

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2016

#274 - 3. 4. 2017, 20:08

"Robi presne tak, vidíš už ti to ide🙂 Skutočne sa jedná o obyčajnú známku s bezvýznamným posunom.

Máš viac kusov na porovnanie, alebo zoberieš hneď prvý obrázok z colnect.com a s tým to porovnávaš?

Ono totiž skeny veľmi skresľujú. A túto známku som videl v mnohých odtieňoch, stačí sa pozrieť na delcampe alebo ebay. A žltá je strašne chúlostivá farba.
Keby si mal 10 kusov a tých 10 súčasne s rovnakým nastavením naskenoval vtedy by bolo vidieť určité farebné rozdiely, samozrejme opäť bezvýznamné.

Možno som v tomto veľmi prísny, ale osobne dokážem akceptovať ako "farbovú chybotlač", iba známku, pri ktorej sa omylom použije farba určená pre inú hodnotu rovnakej série."

Pre Shareman:

Dakujem za vysvetlenie ako aj peknu ukazku. Ako si si prijal🙂 a este aj spojene, paci sa ti. som teraz uprimne zvedavy na tvoju odpoved.

Inac, ja to obcas robim aj reversne t.j. ze vyskusam naskenovat moju 4mi dalsimi a roznymi nastavenami a ak trafim s jednym, tak viem ze je to bezpredmetne a ze je to skenom a nie odlisnostou farby... .

Robi13

Obrázky:

shareman

Uživatel

Zaregistrován
7. 7. 2010

#275 - 3. 4. 2017, 20:22

Robi moja odpoveď je veľmi jednoduchá 🙂

Ty máš 10-blok jednej farby, ale to ti je na 2 veci🙂 Myslel som 10 kusov čo nie sú z jednej várky.

Čo ty potrebuješ je tvoja známka + zrovnávací materiál.

To znamená napr. 10 kusov tejto známky a súčasne naskenovať:
1- tvoja - tá čo chceš overiť
2-obyčajná
3-obyčajná - bežná variácia/odchýlka odtieňa
4-obyčajná - bežná variácia/odchýlka odtieňa
.
.
.
10- "vraj vzácna" varianta odtieňa (najlepšie aj viac tých "vzácnych", lebo sa od seba určite tiež líšia)

Keď to zoberieš z internetu na porovnanie, ty nevieš aké nastavenie mal ten človek. Porovnávať dva skeny, ktoré neboli urobené súčasne, je nepoužiteľná technika na overenie farby.

Robi13

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2016

#276 - 3. 4. 2017, 20:54
Robi moja odpoveď je veľmi jednoduchá 🙂 Ty máš 10-blok jednej farby, ale to ti je na 2 veci🙂 Myslel som 10 kusov čo nie sú z jednej várky. Čo ty potrebuješ je tvoja známka + zrovnávací materiál. ...

Pre sherman:
:) mne to vychadza efektivnejsie a mozno dokonca aj lacnejsie ak si ju dam preverit u prufera, lebo som ju porovnal s 3mi ale pouzitymi plus tie 4 rozne skenovacie nastavenia + samotny katalog + internet ale s normalnym rozlisenim a uz to je vela casu, ale mam podozrenie a to mi staci na to aby som ju dal preverit. a navyse ma tie posuny presne opacne ako vsetky ostatne, ktore som videl a aj to je podstatny detail z ktoreho sa uz moze naznacovat odlisnot (take male signaly)🙂

Robi13

Robi13

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2016

#277 - 3. 4. 2017, 21:08

Pre shareman:

A z toho celého čo si napísal mi vychádza v rámci debaty, že vlastne ani ty ani nikto iný nemôže potvrdiť ani vyvrátiť to či mám tú vzácnu farbu alebo nemám lebo potrebuješ porovnávací materiál. Či? :-)

Robi13

shareman

Uživatel

Zaregistrován
7. 7. 2010

#278 - 3. 4. 2017, 21:14

Robi, ale dúfam, že môžeš aspoň prezradiť meno toho "prufera" keď už nie jeho atest.
Len by som rád vedel, kto z teba takto ťahá peniaze 😉

A odporúčam toto video: https://www.youtube.com/watch?v=f-Gx1OfmkB0

• Pozrieť celé a sústrediť sa pri 29 sekunde 🙂

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#279 - 3. 4. 2017, 21:31
Robi, ale dúfam, že môžeš aspoň prezradiť meno toho "prufera" keď už nie jeho atest. Len by som rád vedel, kto z teba takto ťahá peniaze 😉 A odporúčam toto video: https://www.youtube.com/watch?v=f-Gx1OfmkB0 Pozrieť celé a sústrediť sa pri 29 sekunde 🙂

Zabudní...... Je to tajomstvo, ktoré sa prezradí bude to neodpustiteľný čin voči tomu znalcovi. Ak si si prečítal vyššie debatu, tak už viacerí sme sa pýtali na znalca, ale ani za boha z neho dostať to meno.

Asi má veľa peňazí na znalca.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

regula_jan

Moderátor

Zaregistrován
12. 10. 2010

#280 - 3. 4. 2017, 22:28
" atd a preto vas teraz chcem poprosit, aby ste sem prilozili aspon jeden sken jednej znamky z doleuvedeneho zoznamu, ktory bude mat (na rozdiel od mojej znamky) podla vas tie spravne posuny ci odlisnoti farieb, alebo podtlac ci pretlac (staci aj z netu ak taku nevlastnite alebo nezbierate) : ANK1248 V, ANK1249 V I_II, NK1815 V ANK2238 V, ANK2302 V, ANK 1213 F ANK 1237 F, ANK 1384 V, ANK 1303 V ...

Robi, sice jsem ti sem nevložil známku z tvého seznamu, ale zato jsem vložil rakouskou známku, která má posun tisku takový, jaký si tu asi všichni představujeme. To, že nikdo nevložil ten z tvého seznamu, může znamenat:

a) nikomu nestálo za to, vložit něco tak nepodstatného na net (tudíž prodávat v jakékoliv aukci)
b) je to taková rarita, že se vyskytuje v absolutně minimálním množství (ale potom by to znamenalo, že se nejedná o DV, ale o NAHODILOST)
c) ... nevím, třeba někdo doplní

Vkládat sem atest anebo uvádět jméno znalce opravdu nemusíš - respektive přesvědčovat nás "o tvé pravdě". Ale potom se nediv, že ti nikdo nevěří a si tu za "blázna".
Pokud se domníváš, že ty tvoje známky mají vyšší cenu, vlož je do nějaké online aukce (případně nám sem vlož link), a sleduj, jaký je zájem - aukci můžeš kdykoliv zrušit a tak si vlastně ověřit známku aniž bys o ni přišel.

Jinak mi vážně uniká smysl tvé aktivity v tomto vlákně.
J.R.

PS: tady není nikdo nepřející, ale jednoduše tvým tvrzení nikdo nevěří.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.