Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101

Robi13

Uživatel

Zaregistrován:
22. 10. 2016

Vytvořeno:
19. 3. 2017, 12:36

Ale ak si myslím, že si určil nové doskové vady, ktoré doposiaľ (za tých 10, 20, 30 a viac rokov čo prebehlo od vydania) neboli objavené tak nech sa páči. Gratulujem. Môžeš byť spolupracovníkom nového špeciálu.

Pre smith:

To čo si napísal, tak nebolo, nie je a nebude mojou ambíciou a ani sa na to takto nepozerám, ja sa snažím detailne preskúmať vlastnú zbierku a to či nikto za tie roky na to neprišiel/nenašiel, tak s tým si nebudem lámať hlavu. Princípom toho celého je to že to čo som sa dozvedel od znalca, tak o to som sa s vami tu na fóre podelil.

Robi13

Robi13

Uživatel

Zaregistrován:
22. 10. 2016

Vytvořeno:
19. 3. 2017, 12:38

Zabudol som to priložiť ...

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

regula_jan

Moderátor

Zaregistrován:
12. 10. 2010

Vytvořeno:
19. 3. 2017, 19:57

Robi13 napsal/a:

...
Pri návšteve u rakúskeho experta (prüfer) kvôli certifikovaniu zopár z mojich známok, kde som sa ho na to opýtal (keďže v princípe každá katalogizovana vada bola najprv náhodnou vadou) a jeho odpoved už poznáš. Mne to stačí (ak to potrebuješ čierne na bielom, tak to vyhľadať niekde, určite to majú aj popísané volakde)
...
Robi13

Robi13, to co píšu níže neber osobně. Pouze to vyjadřuje můj - troufám si říct -zdravě skeptický přístup.

Nemám rád, když se o konkrétních věcech mluví obecně. Doložit tři kusy známek s nepodstatnou výrobní vadou (odchylkou) a rovnou ji katalogizovat jako deskovou vadu je s odpuštěním hovadina. Už jen proto, že je nutné rozlišit výrobní a deskovou vadu.

Další věc je, kdo je příslušný znalec, o čem konkrétním jste spolu mluvili, jak to on myslel a vyslovil, jak jsi to ty pochopil a jak to dále prezentuješ.

Robi13

Uživatel

Zaregistrován:
22. 10. 2016

Vytvořeno:
19. 3. 2017, 20:58

Robi13 napsal/a: ... Pri návšteve u rakúskeho experta (prüfer) kvôli certifikovaniu zopár z mojich známok, kde som sa ho na to opýtal (keďže v princípe každá katalogizovana vada bola najprv náhodnou vadou) a jeho odpoved už poznáš. Mne to stačí (ak to potrebuješ čierne na bielom, tak to vyhľadať niekde, určite to majú aj popísané volakde) ... ...

Pre regula_jan:

respektujem tvoj nazor a z druhej strany nebudem obhajovat spominane vyjadrenie rakuskeho znalca, ako sa hovori (ako som kupil tak som predal). Tuto info. si vo finale vie kazdy overit prostrednictvom mailu ci telefonatu s ktorymkolvek rakuskym znalcom. Kazdopadne moja otazka bola {Je vela zaujimavych a viditelnych vad, ktore nie su katalogizovane a ci novoobjavena zaujimava vada moze byt dodatocne uznana a katalogizovana?} chcel som tou otazkou zistit, ci nekatalogizovana vada alebo chyba, kt ma hodnutu 0.0nic a ty ju predas alebo podarujes a o rok zistis ze je v katalogu a povazuje sa za velky objav., a znalcovu odpoved uz poznas.

Robi13

Robi13

Uživatel

Zaregistrován:
22. 10. 2016

Vytvořeno:
19. 3. 2017, 21:46

Pre Regula_jan:

tato moja znamka z roku 1996 ANK 2238V (katalog uvadza iba 1 vadu a tou je, posun cervenej farby) a cenu ma v katalogu 400eur. Sam uvidis, ze ta znamka tych chyb a vad ma o mnoho viac (viditelny double impression, posun podkladu, posun dalsich farieb atd.) a kedze som podobnu zatial nevidel, tak asi sa tie vady podla vyjadrenia znalca nikdy nedostanu do katalogu😞 .

Robi13

Obrázky:

Robi13

Uživatel

Zaregistrován:
22. 10. 2016

Vytvořeno:
19. 3. 2017, 22:12

este narychlo detail hornej a dolnej casti mojej znamky...

Obrázky:

regula_jan

Moderátor

Zaregistrován:
12. 10. 2010

Vytvořeno:
20. 3. 2017, 08:36

Ono je otázkou, když katalog uvádí posun červené barvy, jak velký ten posun má být - chtělo by to nějakou referenci. Doma mrknu do katalogu. A toto je už poměrně pěkný posun tisku, ale pořád ho osobně nepovažuji za zásadní.

Robi13 napsal/a:

...
Kazdopadne moja otazka bola {Je vela zaujimavych a viditelnych vad, ktore nie su katalogizovane a ci novoobjavena zaujimava vada moze byt dodatocne uznana a katalogizovana?} chcel som tou otazkou zistit, ci nekatalogizovana vada alebo chyba, kt ma hodnutu 0.0nic a ty ju predas alebo podarujes a o rok zistis ze je v katalogu a povazuje sa za velky objav., a znalcovu odpoved uz poznas.
...
Robi13

To co tu zatím prezentuješ, není zas až tak nic zásadního co by se opakovalo min. ve stokusových nákladech a stálo by za katalogizaci.

blazek007

Moderátor

Zaregistrován:
17. 11. 2006

Vytvořeno:
20. 3. 2017, 09:59

Robi 13, Ty si stále pleteš pojmy. Posun barvy není desková vady, i kdyby byla doložena na 1000 známkách. Pouštíš se do něčeho a přitom ani neznáš filatelistickou terminologii. Už několikrát jsi se tady mohl setkat s radou různých sběratelů aby jsi se napřed pustil do studia literatury. To je totiž zázemí, ze kterého každý musí vycházet, ovšem v Tvém případě je to jako házet když už ne perly sviním, tak alespoň hrách na zeď (ono to vyjde nastejno). Proč svoje "objevy" tedy nekonzultuješ přímo se znalcem z Rakouska a zaplavuješ jimi tady diskuzi?

regula_jan

Moderátor

Zaregistrován:
12. 10. 2010

Vytvořeno:
20. 3. 2017, 10:38

blazek007 napsal/a:

... a zaplavuješ jimi tady diskuzi?

Nezaplavuje, příspěvky přidává do svého vlákna.

Robi13

Uživatel

Zaregistrován:
22. 10. 2016

Vytvořeno:
20. 3. 2017, 11:00

regula_jan
“ Ono je otázkou, když katalog uvádí posun červené barvy, jak velký ten posun má být - chtělo by to nějakou referenci. Doma mrknu do katalogu. A toto je už poměrně pěkný posun tisku, ale pořád ho osobně nepovažuji za zásadní.“

quote=Robi13
“““Kazdopadne moja otazka bola {Je vela zaujimavych a viditelnych vad, ktore nie su katalogizovane a ci novoobjavena zaujimava vada moze byt dodatocne uznana a katalogizovana?} chcel som tou otazkou zistit, ci nekatalogizovana vada alebo chyba, kt ma hodnutu 0.0nic a ty ju predas alebo podarujes a o rok zistis ze je v katalogu a povazuje sa za velky objav., a znalcovu odpoved uz poznas.

Robi13 “““

Pre regula_jan:
Ohľadne tej známky z 1996, tak katalóg uvádza "Rotdruck verschoben" čo v preklade je posun červenej tlače a to tam je ale iná situácia by bola ak by katalóg uvádzal "Rotdruck stark verschoben" v preklade veľký posun červenej tlače a veľký znamená posun 1mm a viac. Vid foto z katalogu

Robi13

regula_jan
“To co tu zatím prezentuješ, není zas až tak nic zásadního co by se opakovalo min. ve stokusových nákladech a stálo by za katalogizaci.“

Pre regula_jan:
Niektore ano a niektore nie, ale v principe suhlasim s tebou, nicmenej co prezentujem tu je jedna vec a čo certifikujem u znalca je druha a to spolu nesúvisí a ten môj dotaz adresovaný znalcovi sa netýkal konkrétnej známky ani konkretnej VV ale vseobecne ako to funguje.

Robi13

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.