Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Narazil jsem na toto,ale nevěřím že to má společného víc než ten nápis.
http://picclick.de/Wenig-aber-von-Herzen-Porzellan-Andenkenbecher-Böhmen-um-302177976108.html
Dobrý den, obracím se na vás s dotazem na původ či značku porcelánové sady. Bohužel nemám k dispozici lepší foto.
Je to konvička z celé sady (konvice, hrníčky na čaj, podle všeho byla v sadě i cukřenka a jiné věci). Babička sadu dědila po své matce, která ji dostala od nějaké paní jako poděkování, víc bohužel o historii nevíme. Babička má doma pouze tuto konev, 3 hrníčky a k nim podšálky, zbytek sady se během let poztrácel a rozdal do širší rodiny.
Jedná se o porcelán, jak na konvici tak hrníčkách jsou podobné motivy (Řím/antika - alespoň myslíme =D), po obvodu hrníčků i konvice je zelený pruh s pozlaceným motivem květiny s několika čárama (cca 6), což nevíme, jestli může pomoci, nebo je to jen v rámci dekorování.
Na spodní straně konvice ani hrníčků není vůbec nic, žádná značka, číslo, prostě nic. Uvnitř nádobí také nic.
Děkuji předem za pomoc
Obrázky:
Dobrý den,chtěla jsem vás poprosit jestli někdo neví o jakou se jedná značku tohoto porcelánového servisu.Dostala ho moje babička v rove 1909 ke křtinám.Je to čajový servis a jen cukřenka a velká konvice mají napsáno na spodku 104 hrníčky ani talířky nic jsou čistě bílé.Má to nějakou hodnotu?Předem děkuji...
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.