Zaregistrován
14. 9. 2008
pravda, bankovkovy papir s jiz zakomponovanymi ochrannymi prvky je nejdulezitejsi zaklad. Pak uz to jen dotisknout ...
Zaregistrován
10. 3. 2009
Keďže som sa trošku túlal po Slovensku, tak pre informáciu - aké nové 20€ bankovky máme k dispozícii na Slovensku:
NBS Bratislava - NA N008 vraj v prvé dni bola aj iná tlačová doska (buď N004 alebo N007)
NBS Žilina - najprv boli bankovky SA-SF S004; teraz sú k dispozícii SA-SF S003
Žiaľ bankovky sú v úbohom stave. Sú pevne zviazané bankovkovou páskou a pri ich vyťahovaní pracovníkom banky sú veľmi často v strede prehnuté. Ďalej pri jednom balíčku bol horný roh bankovky odtrhnutý v celom balíčku ! Aby toho nebolo málo, tak bankovky sú v mieste stretu rôznych materiálov - papier + holografický pásik + plastové okienko často veľmi zvlnené až skoro deformované. Cieľom bolo pravdepodobne odstrašiť všetkých zberateľov UNC bankoviek, aby nepostávali pred národnými bankami😞
Ak sa niekomu podarilo zobrať niečo z tej prvej várky rakúskych N004 alebo N007, tak mám záujem o výmenu. Ďakujem😉
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
1. 5. 2013
Vie niekto kedy vydajú nový eurokatalog bankoviek.
Zaregistrován
10. 3. 2009
Zatiaľ nemám informáciu, že by sa chystal nový katalóg. To není jako práce s buzolou děti. Máme tu nové 5€, 10€, 20€ s úplne novým číslovaním, ... a pravdepodobne aj iné nové poznatky. Viem koľko sa pripravoval posledný katalóg a toto bude určite na dlhšie.
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
23. 11. 2015
Dobrý večer!
Majú tieto dve bankovky vyššiu hodnotu ako nominál ? Sú "ošľahané" obehom,nie U N C.
1- 50€ L / D001 C4
2-100€ N / F002 B5
Duisenberg
-stani-
Zaregistrován
23. 11. 2015
Ešte niečo:
Možno ste to tu už preberali,ale ja som si pred chvíľou všimol,že tlačiareň,číslo dosky a pozícia na rakúskych bankovkách sú iné ako napr.na nemeckých a talianskych .Nemalo by to byť rovnaké? Na iných neviem,nedržím doma toľko porovnávacieho materiálu.😋
-s-
Zaregistrován
10. 3. 2009
100€ N / F002 - sú dve varianty podpisov - W. D. a J.C.T., ale ošľahaná obehom nie je vzácna ani jedna.
50€ L / D001 - tú by som si možno do budúcnosti ponechal pokiaľ je pekná v stave 0-1. Inak nie.
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
10. 3. 2009
stani napsal/a:
Možno ste to tu už preberali,ale ja som si pred chvíľou všimol,že tlačiareň,číslo dosky a pozícia na rakúskych bankovkách sú iné ako napr.na nemeckých a talianskych .Nemalo by to byť rovnaké?
Vzory bankoviek sú dané ECB a tlačiarne si ich nemôžu svojvoľne modifikovať t.j. bankovky musia byť rovnaké. Nerozumiem čo máš na mysli.
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
23. 11. 2015
Zdravím!
Myslím toto:Rozostavenie písmen(ak sa to dá tak nazvať) je na rakúskych bank. iné ako a nem.a tal.
Stav 50€ L neviem určiť,zajtra pošlem obrázok,aspoň sa ho dozviem.😞
Na tej stovke je akýsi fľak.Neviem či od farby pri výrobe,alebo od kompótu.😁
Ak by ste chceli posúdiľ,tiež môžem poslať obrázok.
-stani-
Rakušani sú myslím výnimka aj pri € minciach.Ako jedni z mála (možno jediní) majú na averzoch (národných stranách) mincí napísanú aj hodnotu mince.Ešte Gréci,ale tam je to niečo iné.
-s-
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2015
To Fidzi:
Tenšie a hrubšie písmená vidím niekde aj ja.Napríklad J (Rím) na niektorých bankovkách.Nemám foto.Aj čísla by sa zdali niekedy rozdielne.Ale toho by asi boli hromady.Je to len akési viac rozpité,alebo čo.Teraz sa možno ozvú odporcovia variant a mušincov,ktorým by sa to "nechcelo" hľadať a pritom sú vybavení mikroskopmi...😋 Oni ale hľadajú dokonalosť,niekto hľadá pravý opak.
-s-
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.