Zaregistrován
18. 11. 2009
Nizozemí, serie Y ??
Zaregistrován
16. 8. 2008
http://en.wikipedia.org/wiki/Euro_banknotes
P - Giesecke & Devrient
Y - Greece
Zaregistrován
18. 11. 2009
:lol: já to otočil, bral jsem to jako P- Nizozemí
Zaregistrován
22. 8. 2008
jano7B9 napsal/a:
pocuj a vysvetlis mi preco by som ich mal zbierat a akym sposobom? vazne neviem ako si to myslel
Jano bankovky sa zbieraju podla serii - co reprezentuju staty a potom podla tlacovych dosiek to znaci kde ktora bankovka bola vytlacena, uvediem príklad, holandska 5€ ma tlacove dosky F, G a P (pvy podpis), tie tlacove dosky reprezentuju stat kde bola bankovka vytlacena a potom podla podpisu, zatial su dva Duisenberg a druhy Trichet a od oktobra by mal pribudnut treti podpis prezidenta ECB, to je v skratke napisane, ak chces viac vediet, kludne napis mi mail na jaroslav.karak@gmail.com
Zaregistrován
22. 8. 2008
Zaregistrován
22. 8. 2008
posielam prehlad serii a statov co ktore pismeno znamena (zdroj www.ecb.int)
Belgicko Z
Nemecko X
Estónsko D
Írsko T
Grécko Y
Španielsko V
Francúzsko U
Taliansko S
Cyprus G
Malta F
Holandsko P
Rakúsko N
Portugalsko M
Slovinsko H
Slovensko E
Fínsko L
Zaregistrován
16. 8. 2008
Zaregistrován
18. 11. 2009
Jarči - Numpszi sem již vložil odkaz na krajinu původu a zároveň jsou tam také kódy tiskáren. Vzhledem k tomu, že jsem předevčírem přiletěl z Ibizy, tak jsem prubnul zbytek € a přeci jen jsem našel důvod, proč to někdo sbírá a rozděluje....
Snad jako ukázku jsem to popsal dobře, kdyžtak mne někdo opravte.
Obrázky:
Zaregistrován
22. 8. 2008
pekne si to spravil Koiko🙂 a preco to tak niekto zbiera tak za seba ti mozem napisat, ze neviem, no ja zbieram podla statov (serii) ale aj tych tlacovych dosiek ale zas co ja viem Francuzi zbieraju dokonca aj podla cisiel na tlacovych doskach, napr. uvediem 5€ Francuzsko podpis Duisenberg tlac. doska L001A1, L001A2... L016A1 - To je Duisenberg a dalej potom pokracuje Trichetom od L017A1... no a zas niektore tlacove dosky su dost vzacne, tento krat uvediem priklad holandsku tlacovu dosku s podpisom Trichet R003xx ma hodnotu vyse 700€... urcite sa opytas preco tak vela, odpoved je, len jedna tlacova doska vydana ss "Rkom", dalej sa pokracuje v tlacovej doske E...
Zaregistrován
18. 11. 2009
zajímavé informace, mě překvapilo, že jen z dovolené jsem si dovezl bankovky ze sposty států, samozřejmě, Německo převládá, tam se liší u mne pouze podpisem, či tiskárnou, ale zaujala mne třeba 20€ z Malty, nebo 10€ z Rakouska,či Francie a samozřejmě se mi tam připletla i Španělská 5€. Je mi jasné, že kdo bydlí v Brně, tak Rakouské vidí stále a hůře třeba Německé, ale to je dáno tím, kde bydlíme.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.