Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Dobrý den, poradí mi někdo, jak otevřít starý nádražní visací kulatý zámek Zitko. Kdyby někdo poskytl video, bylo by to super. Neznám vůbec číselnou kombinaci.Vyčetl jsem, že postačí odšroubovat mosazný štítek a hledět do děr, ale to je přece nesmysl, nic tam není vidět, tak nevím.
Díky za rady.
Obrázky:

..asi to tak jednoduché nebude 😞
viz tady, od strany 10

http://www.lockpickers.cz/kategorie/historie/11-heslove-visaci-zamky-znacky-zitko
máš len 1600 možností,to je menej ako pri trezore

Kdysi jsem se, jako malý kluk naučil otvírat dětskou pokladničku na číselný kód dle zvuku.Śokoval jsem tím své kamarády,kteří nevěřili, že otevřu i ty jejich. Uložili deset korun do pokladničky a měl jsem pět minut na otevření. Pokud se mi to podařilo, tak deset korun bylo mých, pokud ne, tak jsem platil já. Nikdy jsem neplatil a fígl neprozradil.Bylo to jednoduché. Přiložil jsem ucho k pokladničce a točil jednotlivým kolečkem zvlášť. Když jsem pomaličku otáčel a pozorně poslouchal, tak číslo, které bylo správně skoro neslyšitelně cvaklo. Pak jsem točil dalším a dalším. Vždycky jsem to otevřel. Třeba to bude stejné, jen nápad a kasařská zkušenost z útlého mládí.

Viem ako ju otvorit mam taku istú...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.