Paradne makra, niektore skor ako achat pripominaju termalne jazierko s vyzrazanymi mineralmi. Ja sem zatial vesiam len tak narychlo z ruky nafotene cerstvo porezane kamene ale v buducnoti, ked budem mat tie svoje vybrusene a vylestene, sa tiez pokusim o nieco podobne. Pred par rokmi som robil Coolpixom celkom slusne makro chrobakov.
Všem moc děkuju - jsem rád, že se makra líbí ale je jich tam skutečně jen pár .
Těch makro fotek achátů mám mnohem víc ale né každý makro je zajímavý ale když přibude něco zajímavýho tak to to tam dám .
Tady mám ještě další výběr týkající se makro-fotek minerálů ale k tématu acháty to teda není.
http://www.mindat.org/g/295
Zase som nieco cez vikend porezal z mojej lokality pri B.Stiavnici. Nic vynimocne az na ten prvy, celkom velky s rozmermi 8 cm x 7 cm v strede s dutinou posiatou drobnymi, oranzovymi krystalmi. V hmote okolo je vela dutiniek a tusim sa takemu typu hovori perickovy achat. Teraz uz viem, ze na tej lokalite su aj vacsie geody, len sa ich musim naucit hladat.
Obrázky:
Uz som sem zavesil dost obrazkov, podla ktorých je mozne lokalitu identifikovat. Chodi tam uz vela ludi, o com svedcia porozbijane skaly a vyhrabane kutiska, ktore sa moji predchodcovia neunuvali po sebe zahrabat. Takto zbytocne drazdia lesnikov a ochranarov. Lokalit s hojnesim vyskytom chalcedonu je ale na Stiavnicku viac, len som ich este nestihol prejst. Achaty v ryolitoch a v andezitoch ale nie su pre mna to prave orechove. Skutocne achaty su v melafyroch. Najblizsi v Salkovej ma dost sklamal. Bol som tam 2-krat a na starom kutisku som nasiel len mrnave pecky maximalne do 4 cm nevabnej kresby a okrem toho boli zapecene v hornine tak, ze sa bez poskodenia nedali z nej dlatom vylupnut. Rad by som sa pozrel aj na melafyr v doline Svidovo pri Maluzinej a tiez v okoli Kvetnice. Achaty najdene v tamojsich lomoch su sice pekne a velke ale dost popraskane a tak by bolo asi lepsie kopat dalej od lomu.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.