Moderátoři: smith, Koniáš

Lucanus

Uživatel

Zaregistrován:
31. 12. 2013

Vytvořeno:
4. 3. 2014, 21:58

Dakujem za povzbudive slova, dobre to padne a doda chuti do dalsieho hladania. Zatial som narezal len par malych kuskov cca 5-6 cm, tie vacsie su krajsie, ale netrufal som si. Mam uz nakupenych asi 40 peciek z Mexika, 30 z Brazilie a zopar z Botswany, ale tieto ma rezat az tak nelakaju, zvedavy som skor na tie moje vlastne domace nalezy. Trochu ma trapi, ze ten nabijany diakotuc z Ciny sa po par kamienkoch zatupi a nepomoze ani opakovane prerezanie pieskovca, co by malo kotuc vraj naostrit. Skusal som rucne prebrusit resp. vycistit vsetkych cca 450 drazok z kazden strany malym trojhranym pilnikom, trochu pomohlo, ale zase len na par kamienkov. Kotuc by mal byt zodraty az ked sa uplne zbrusi cela cca 5 mm siroka vrstva nabiteho diamantoveho prasku v zaskech po obvode kotuca, no zatial sa nezbrusilo takmer nic a kotuc je tupy, slabo reze, musim viac tlacit, otacat kamene.

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
5. 3. 2014, 16:22

..předpokládám, že ten kotouč máš chlazený vodou...

skodic

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2014

Vytvořeno:
5. 3. 2014, 17:03

Nechci dělat chytrýho ,ale tyto kotouče nestačí chladit jen spodem ve vaničce - přidej vodu i vrchem - nějaký hadičky z obou stran a moc netlač při řezání.- Někdy pomůže trochu říznout do železitého křemene nasucho aby se oživil povrch- a odtavila se vrstvička plechu bez diamantů ? Hlavně ho nepřehřej ,nebo se zvlní a bude házet. Větší kameny řežu stejně segmenťákem . Skodic

Lucanus

Uživatel

Zaregistrován:
31. 12. 2013

Vytvořeno:
5. 3. 2014, 17:57

Dakujem za rady. Vodu mam odspodu vo vanicke, ale ta sa rychlo vyspliecha, a tak mam privedenu hadicku aj zhora. Vody je ale asi aj tak malo, lebo obcas lietaju iskry, dokonca sa nejaky milimetrik kamena na chvilu aj rozzeravy, co je samozrejma zle, lebo po naslednom kvapnuti vody moze kamen prasknut. Do rezu musi ist urcite viac vody. Kotuc som asi este neprehrial, lebo zatial sa nezvlnil, ale asi 2mm hadzal este pred prvym pouzitim, takze nebol uplne rovny. Som zaciatocnik, ale mozno nas je viac a tiez by radi vedeli, kde sa da zohnat ten segmentak.

Lucanus

Uživatel

Zaregistrován:
31. 12. 2013

Vytvořeno:
5. 3. 2014, 18:24

Az teraz som zistil, ze kotuce su rovne, ale kriva je oska na elektromotore lacnej rezacky na dlazbu, preto kotuc 1-2mm hadze.

skodic

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2014

Vytvořeno:
5. 3. 2014, 19:19

Osvědčily se mi tyto kotouče : http://www.eva.cz/zbozi/18804/kotouc-diamantovy-230-mm-segment-extol-premium/ Dříve stály 500.- a teď jsou ve slevě. Taky jsem zkoušel ty zelené levnější ale tyto vydržej 3x víc. skodic

skodic

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2014

Vytvořeno:
6. 3. 2014, 07:01

Ještě jsem nenapsal , že na tyto kotouče musíš mít jinou pilu , ta malá to určitě neutáhne ! A dodržet doporučené otáčky. Zase není tento kotouč tak háklivý na přehřátí - řeže i za sucha ale nesvědčí to kamenům - praskaj. Hodně úspěchů a držím palce ! Skodic

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
6. 3. 2014, 07:32

Osvědčily se mi tyto kotouče : http://www.eva.cz/zbozi/18804/kotouc-diamantovy-230-mm-segment-extol-premium/ Dříve stály 500.- a teď jsou ve slevě. Taky jsem zkoušel ty zelené levnější ale tyto vydržej 3x víc. skodic

Nechcem moc poučovať ,ale tie kotúče na rezanie sú najnevhodnejšie.

Moji priatelia používajú výlučne plné kotúče na rezanie , prosím pekne to už nejaké desaťročie režú a leštia minerály a horniny.

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

skodic

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2014

Vytvořeno:
6. 3. 2014, 08:51

to Grofik - Je to možné - každý máme trochu jiné zkušenosti a také na každý druh kamene to funguje trochu jinak . Zkoušel jsem i ty plné a třeba na železáky se mi moc neosvědčily ? Také znám více kamínkářů třeba z Krušných Hor ,kteří používají stejné jako já a nejsou to žádní začátečníci ? Je to asi o tom co si kdo vyzkouší a doladí podle svých potřeb a možností . Skodic

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
6. 3. 2014, 08:58

Súhlasím , ako kto sa naučí opracovávať . Osobne nerežem , len občas sledujem prácu.

Držím sa hesla; "kde sa pracuje odíď , aby si neprekážal".😉

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.