No tak to gratuluju ! To na první pokus vůbec nevypadá špatně ! Je potřeba si hlídat aby objektiv byl přesně kolmo k leštěné ploše a ta musí být perfektně v rovině aby ta kresba byla ostrá po celé fotografii. Ale jinak na první pokus - klobouk dolů - dobrý !
Díky, bylo to focené i celkem na rychlo. Černé pozadí by bylo rozhodně lepší i pro lepší vyvážení barev.
Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/
to korunka:
To je přesně ono !
Tam jde o to , že na 1 cm2 se může několikrát změnit charakter kresby, barva - úplně nelogicky a chaoticky, jsou tam různý minerální inkluze atd - proto tvrdím že prostě ty naše kameny jsou sice daleko menší proti např. "brazilákům" a najít nepopraskanej z hezkou kresbou je taková malá "mission impossible" ale ta variabilita ty achátový kresby je naprosto fascinující. Vůbec nemluvím o takový Halži protože to fakt nikde jinde nemaj a ani nic co by se tomu podobalo . Taky si všimni , že když už se náhodou objeví nějaká "červená"Halže na zahraničních achátovejch webech , že je u toho zpravidla napsaný "own collection - not for sale " .
Jo - acháty to je zvláštní svět ! Hele jiný sběratelé minerálů nad nima ofrňujou jako nad leštěnkama a že jich jsou všude tuny - ale mně se líbí a vůbec se nestydím za to, že veřejně říkám , že acháty jsou od mala moje srdeční záležitost ! Co já jich za ty dlouhý roky rozdal a vyměnil za jiný minerály - šmarjá - no kde by mě napadlo, že dnes sehnat malej pěknej nepopraskanej achát z podkrkonoší bude takovej problém.
Takže dnes když se dostanu k nějakýmu zajímavýmu už zkousnu eventuálně i tu horší kvalitu.
..já samozřejmě souhlasím. Tenkrát jsem nějaký dotaz pochopila tak (nevím jestli správně), že dotyčný začíná, takže mi připadalo vhodné doporučit pro začátek levné a při tom také pěkné- brazilské. (spíše je to deformace z numismatiky, kde člověk v podstatě začíná s běžnými mincemi, aby získal zkušenosti, pak si může dovolit kupovat dražší) Sama se divím, jak jsem takto krásné kameny mohla opomíjet. Spokojila jsem se s pár kousky z Kozákova, z Polabí a právě běžné Brazílie, ale dále už jsem se o ně nezajímala a teď vidím, že je to opravdu škoda, protože některé kresby a barevnost našich je opravdu úchvatná. Vlastně by mne to nenastartovalo, kdyby nevzniklo toto tvé téma a věřím, že to uchvátilo více podobných nadšenců a fotky budou jen přibývat.
Dnes jsem se pokoušela vyfotit další kousek, který včera přišel. Achát, lok. Kněžnice, 28x18mm
Obrázky:
Tak a popojedem😃
Jedno takový né úplně charakteristický Maroko(Vysoký Atlas) .
Sám nevím přesně co to vlastně je - achátu to moc podobný není 😃 spíš
to vypadá na nějakou dobře prokřemnělou výduť po něčem .....nejvíc mi to pripomíná rostlinej dutej stonek vyplněnej křemitou barevnou hmotou ale čert ví co to vlastně přesně je . Nic podobnýho jsem neviděl a tak to nemám s čím srovnat . Je tam křišťál, je tam ametyst, místama pod lupou tam jsou achátový očka - celkově velice zajímavý .
Obrázky:
Tak tady je jeden achát z lokality Vestřev
Obrázky:
No a nesmí chybět Morcínov - není perfektní ale má celkem hlubokou, plastickou a sytou kresbu .
Obrázky:
napsal/a:
Dnes jsem se pokoušela vyfotit další kousek, který včera přišel. Achát, lok. Kněžnice, 28x18mm
Bravo 🙂 !
No to proti těm tvým prvním fotkám je fakt nebe a dudy !
Je to prostě jen o tréninku a né o tom kdo má jakej foťák !
Takže fotit - fotit a zase fotit !😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.