Zaregistrován
27. 6. 2013
Zdravím,
ten první říznutej by měl být z polního sběru kolem Železnice , ale pravda je taková , že jsem ho pouze dával do lesku a nejsem nálezcem. Takže je klidně možný , že v tom množství došlo trochu k zmatení lokalit .
Takže by bylo správný uvést buď Železnice nebo Rovně a znalci nechť si vyberou .
Tady jsou dva kousky ze Zlatnice .
Rozměr leštěné plochy 65x30mm, 65x40mm
Obrázky:
Zaregistrován
27. 6. 2013
..a na dobrou noc jedna sběratelská lahůdka 😃
pastelové acháty z Broumovska
rozměr leštěné plochy : 58x30mm , 120x55mm, 45x30mm
Obrázky:
Zaregistrován
2. 5. 2013
Vita, ten kúsok z tej Rašovky pri troche fantázie vyzerá ako zrod novej galaxie niekde vo vesmíre. Ja keď vidím hocijakú peknú vec a nemusí to byť len minerál, dokáže to vo mne vyvolať rôzne fantazijné pocity či prirovnania. Pravdaže len pozitívne. Skrátka takéto obrázky pôsobia veľmi upokojujúco, možno i trocha emotívne a potešia nejedno oko. Niekedy som mal k minerálom a horninám celkom blízko čo súviselo hlavne s mojou školou. A neviem prečo ale odvtedy som začal inklinovať hlavne ku kremeňu a jeho odrodám, hlavne achátom a ametystom. V dnešnej dobe sú bežné všelijaké horoskopy alebo predpovede na základe zverokruhu, či rôznych dátumov. A najnovšie sa začínajú objavovať dokonca liečiteľské postupy alebo stimulácia ľudského organizmu energiou z minerálov. Neviem čo je na tom pravdy, pretože som sa k tomu staval s určitou rezervou a bol by som zvedavý i na skúsenosti alebo názory ostatných zberateľov z oblasti mineralógie a možno aj petrografie.
Zaregistrován
27. 6. 2013
Ahoj TONY-KK,
já osobně jsem pouze fotograf a sběratel minerálů nic víc - nic míň .
Dá se říct, že v určitou chvíli moje vášeň přecházela až do fanatického stavu😃 a taky vím, že jsou věci mezi nebem a zemí, na který prostě lidskej rozum nestačí ale pokud jde o energie z kamenů ve smyslu léčitelství a enefrgií, tak s tím bohužel žádnou zkušenost nemám.
Určitě sbírání minerálů jako přírodního výtvoru oblažuje mysl sběratele a získání vzácného ("do té doby "nedostižného" kousku) do sbírky znamená pro mne jako sběratele absolutní vrchol individuálního blaha - tak přesto nedokážu posoudit eventuální možné energie působící blahodárně na lidský organismus prostřednictvím minerálů.
Pravda je, že podívám-li se na skutečně větší fotografii detailu např. achátu, že cítím něco co by šlo nazvat harmonií přírody s kterou se lidský um nemůže vůbec měřit ale to je spíš o pocitu, úžasu a úctě k přírodě než o energiích .
.......v příloze detail achátu z Doubravice na větším formátu - skutečná velikost fotografovaného úseku je 7mm.
Obrázky:
Zaregistrován
2. 5. 2013
Vita, tak Ty si ešte k tomu aj umelec. Človek by neveril aké vedľajšie záľuby majú na tomto fóre zberatelia. Pravdaže ja to veľmi kvitujem. Osobne sa nevenujem minerálom i keď niektoré ma stále fascinujú, ale nejako viac ma zaujala oblasť numizmatiky a faleristiky. Toto fórum som navštevoval už niekoľko rokov predtým ako som sa rozhodol tento rok zaregistrovať. Pretože mám vzťah k starým ale aj novodobým pekným veciam, tak na týchto stránkach skutočne stále nájdem fundovaných poradcov snáď zo všetkých zberateľských oblastí. Budem veľmi rád ak ešte v budúcnosti uverejníš nejaké zábery Tvojich exponátov.
Díky.
Zaregistrován
28. 6. 2008
..nádherné ukázky... ta Halže je fascinující. Do budoucna ji také plánuji, mám jen ten jeden kousek, viz. výše.
Ještě sem dám jednu běžnou, ale oblíbenou klasiku- peříčkový achát z Brazílie, velikost 4,5cm.
Obrázky:
Zaregistrován
27. 6. 2013
to Korunka: pěknej peříčkáč
...ono je sice Brazílie klasika a je toho všude kupa a některý maj neostrou mdlou kresbu a hodně jich je uměle dobarvených ale i tak se dá mezi nima občas natrefit na skutečně hezkej s přírodní kresbou a nebarvenej .
70x50mm
71x48mm
115x105mm
120x50mm
140x60mm
150x95mm
230x140mm
350x140mm
Obrázky:
Zaregistrován
27. 6. 2013
A ještě pár kousků z Mexika lok. Chihuahua
90x85mm
115x95mm
117x115mm
Obrázky:
Zaregistrován
27. 6. 2013
A ještě Maroko, lok. Kerrouchen a lok. Amerzgane
Kerrouchen
130x70mm
130x85mm
Amerzgane
76x65mm
180x140mm
Obrázky:
Zaregistrován
27. 6. 2013
A nesmí tady chybět "Laguna" achát 😃
lok. Ojo de Laguna, Mun. de Ahumada, Chihuahua, Mexico
95x44mm
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.