Otázka znie úplne naopak. KTORÉHO KOMODITNÉHO OBCHODNÍKA ZAUJÍMA CENA ZLATA V INEJ MENE AKO USD. Odpoveď: ŽIADNEHO.
Pokiaľ sa máme baviť o kúpe prstienka, alebo retiazky v zlatníctve tak je samozrejmé, že mi bude jeho cena v dolároch ukradnutá. A tak isto mi bude jedno ak budem z Kremnice kupovať zlatú 100 eurovku či stojí XY dolárov, bude ma zaujímať jej cena v eurách. Ale ak budem obchodovať zlato ako komoditu na komoditných burzách tak to je iné.
A ponukový list z Viedne? To je čo za hlúposť? Zlato sa už dávno neobchoduje "fyzicky" v nejakých tehličkách, alebo prútoch. Keď niekto obchoduje napríklad s ropou tak si ju dá domov doviesť v cisterne na dvor? Keď niekto obchoduje s pšenicou, bavlnou, cukrovou trstinou, kávou, tak si ju dá zložiť doma do pivnice, alebo do garáže? Takýto obchodníci svoj tovar nikdy na vlastné oči neuvidia je "virtuálny". Takže aký ponukový list z Viedne? To je tak maximálne pre mamonárov, ktorý keď budú vlastniť zlato "na papieri" tak im to nestačí a potrebujú na tej tehličke spávať a mať ju pod vankúšom ...
http://aukro.cz/vh-100-c-m-5000k1944neperfor-ba-41-n-unc-i1438497507.html
Viac, ako slušná cena, či nie?
Zlato koriguje a korigovať bude aj naďalej pokiaľ nedôjde ku kríze pri súčasnom vývoji v Afrike. V eurozóne dochádza k oživovaniu ekonomiky a stúpa inflácia. Takže zlato short a akcie long je moja rada.
Všimli ste si koľko sv. dukátov sa objavilo v ponuke u Klíma ? A aj vzácnejšie kúsky napr. 2 dukát 1938. A pri menej vzácnych sa cena upravuje smerov nadol.
Sledovať cenu zlata v USD je skutočne skresľujúce, pretože zlato a ostatné komodity slúžia ako "prirodzený" hedž pri oslabovaní US doláru. A ak USD oslabuje, tak EUR posilňuje a výslednú cenu zlata v EURách to ovplyvní len málo. Pre subjekt eurozóny, ktorý nemá obchodný styk v USD, cena v USD nemá význam.
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Ty o voze a ja o koči....
Momentálně je cena zlata v €/Kč nižší než před půl rokem ;-)
K tomu čo napísala gorila som napísal, že takmer mala pravdu....Bavíme sa o tom.Mal som pravdu?Mal...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.