Moderátoři: smith
Zaregistrován
11. 2. 2016
No, je to bez piva 2000 za dopravu, u tak male veci jako jsou mince mi to prijde opravdu prehnany
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
1. 8. 2010
je vidieť, že ste neposielali kuriérom poistenú zásielku do zahraničia. Problém vzniká keď to chcete poistiť nad 1000 eur.
Potom to dopadne tak, že to trebárs Rauch posiela len doporučene aj mince nad pár tisíc Eur.
Potom je ďalší problém ochrana osobných údajov, tým pádom kuriérska služba nemá tel. kontakt. Vždy sa snažím získať číslo zásielky a kontaktujem priamo prepravnú službu.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
5. 2. 2021
Vydražil som niečo v Taliansku pred pol rokom cca mesiac im trvalo vybavenie vývozného povolenia ale inak OK
Teraz tiež niečo z Talianska ale iného aukčného domu , po týždni prišla faktúra , hneď som zaplatil ale poštovné nechceli vraj až potom , prišli ešte 2 formuláre a pýtali aj kópiu obč. preukazu . Za vývozné povolenie budú účtovať 100 eur za prvú položku a každú ďalšiu 20 EUR aspoň tak to bolo napísané na faktúre ..
No super ešte dobre , že som kupoval iba 2 drahšie mince kde sa to stratí ale kto by riešil nejaké lacné mince tak super prekvapenie , čiže aukčná prirážka 25% + 100 E za prvú položku a 20E za každú ďalšiu ak som to správne pochopil. Vraj u nich platí nový zákon .
Cui bono? , Cui prodest?
Zaregistrován
30. 7. 2012
jo Cambi taky jsem naletěl
Zaregistrován
10. 3. 2009
Zatiaľ som sa s poplatkom za vývozné povolenie nestretol. Vždy bolo zahrnuté v odmene dražobníka. Len som musel pár dní čakať.😲
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
11. 2. 2016
Mate nekdo zkusenosti s madarskou Golden Lion? Ted mi volal chudak kamarad uplne v panice ze si od nich vyzvedl zasilku na poste a ze v obalce je tak 40% toho co nakoupil a ze tam toho za hodne penez chybi, nepotykal se nekdo s podobnouz kusenosti at uz u nich nebo jinde? jediny co jsem mu poradil hned kontaktovat a dolozit hmotnosti baliku, protoze mu tam chybi pry i dvoutolar a to bude vyrazny rozdil.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
10. 3. 2009
Dnešné výsledky aukcie Heidelberger. Všimnite si číslo 8645... aj takto sa robí numizmatika.
Obrázky:
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
10. 3. 2009
Mám podobný zážitok s nemeckou aukčnou spoločnosťou. V aukcii som zakúpil dve cennejšie mince, ale v nepoškodenej obálke prišla len jedna. Ihneď som volal aukčnej spoločnosti, pretože rozdiel pár gramov v hmotnosti obálky je zanedbateľný a podľa hmotnosti sa nedá určiť alebo dokázať či tam tá minca bola alebo nie. Slečna z back office, ktorá je za zásielky zodpovedná, ma jednoducho odbila, že ona na to teraz nemá čas a mám jej zavolať budúci týždeň... Tak som volal dvakrát každý týždeň až sa slečna predo mnou nechala zatajovať. Po mesiaci , keď už nebolo možné zásielku reklamovať v špedičnej firme, som napísal mail popisujúci celú frustrujúcu situáciu priamo na majiteľa aukčnej spoločnosti. Ihneď sa ľady pohli a minca sa našla. Slečna ju vraj z dôvodu vyššej bezpečnosti odoslala v druhej obálke. Treba však dodať, že druhá obálka bola odoslaná až po zaslaní mailu na majiteľa spoločnosti...
Od tejto skúsenosti si otváranie obálok s mincami nahrávam na video, aby som mal dôkaz čo bolo a čo nebolo v zalepenej obálke pre prípadnú reklamáciu. Bohužiaľ každý z nás sa môže dostať do takejto nezávideniahodnej situácie, keď predajca môže tvrdiť (aj v dobrej viere), že mincu odoslal a bola nám doručená.
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
11. 2. 2016
Pekny Fidzi, to uplne svadi k vselijakym spekulacim. Jsem zvedavy jak to kamarad vyresi. Poreferuju
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
10. 3. 2009
Doručenie a poistenie zásielky si aukčné spoločnosti v Nemecku a Rakúsku (aj spomínaný HD Rauch) vedia oddeliť. Doručenie si objednajú cez poštu alebo kuriérsku spoločnosť a hromadné poistenie zásielok si dohodnú za veľmi výhodných individuálnych podmienok priamo s poisťovňou.
Tak je napríklad doporučený list poistený do hodnoty 2.500€ aj keď nie je nijak špeciálne označený. Je to klientský servis aký očakávam a na 99% nákupov plne postačuje.
Sent from my ZX Spectrum
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.