Moderátoři: smith
Zaregistrován
13. 5. 2013
Zajímal by mě názor sběratelů mincí Leopolda I. A sice na kousek ,který se právě vystavuje na Aukru.Dle mého názoru má prodejce pouze mistrný prodejní popis-nádherná omáčka! Tato mince rozhodně nepatří mezi běhavky,ale určitě to není RRRRR ! Nebo se mýlím ? Pan Höllhuber popisuje u této mince mincmistra Petera Österreichera dvě varianty.Na Aukru je ta první,druhá se liší hlavně obráceným N u značky mincovny.Cena u špičkové kvality takto staré mince je vždy tržní jak uvádí pan Novotný a operuje tím i prodejce,ale v té kvalitě co nabízí je to blbost.Ostatně sběratelům do hlavy vidět nelze a cena se vyvíjí jak dotyčný minci chce,nebo potřebuje-to známe snad všichni ! Ale ta cena na Aukru je tedy opravdu parádní !Cena u horší kvality je však někde zde.Prodával maďarský prodejce(reg.v Rakousku)- http://munzeo.com/coin/hungary-leopold-silver-kreuzer-1684-4339
Ten na Aukru je v lepší kvalitě a myslím,že špičková cena by tak okolo 1500 Kč.Ale to není rozhodují.Jak píši ,cena může být vždy někde jinde.Spíše mě zajímá ta vzácnost.Ve své sbírce mám obě varianty(ne moc hezké),ale rozhodně tak drahé nebyly. Nabízím obrázek druhé varianty-Höllhuber NB 84.1.2
Obrázky:
Zaregistrován
13. 5. 2013
Omlouvám se,ten obrázek jsem bohužel nezvládl.
Zaregistrován
3. 2. 2011
Pro doplnění obě varianty patnáctikrejcarů se sbírky kolegy "paully". Případné říkání si doplní sám.
Obrázky:
Zaregistrován
1. 8. 2010
Táto minca sa na trhu neukazuje často, ale cena ma prekvapila. Stav je slabší ale celkom ujde. Ten popis čo tam dal predajca, že niekde urobí 1000 Eur je nezmysel.
V príhozoch je aj nick D...7 ale nie je môj 😁, ja skúsim prihodiť na niektorú kremnicu.
PS: Dnes sa mince kupujú podľa stavu a nie podľa vzácnosti. Zberatelia si málokedy kúpia aj keď vzácnu mincu ale v horšom stave, ale prihadzovať budú za bežnú mincu v RL až do neba. 🙄
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
27. 6. 2012
dula to v podstate vystihol.. predajca je majster zavadzajucich popisov, o unikate nemoze byt rec .. ceske aukro ma svojimi cenami celkovo udivuje, v mnohych pripadoch ludia za trochu lepsie mince nevahaju davat omnoho viac penazi ako napr. v Nemecku alebo Rakusku
Zaregistrován
13. 3. 2011
Sranda je že už ked vidi niekto RRRR tak hned prihadzuje a ani si to neoveri ::D
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.