Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
12. 10. 2007
:) Díky Jirko...nemohla jsem nikde o nich nalézt žádnou informaci. Tento typ bez znamínka v nápisu nad korunou zatím ještě nemám..takže z něj mám radost bez ohledu na oříznutí.....jen ten ocas mohl bejt aspoň o malinko hezčí.😕
Zaregistrován
23. 6. 2007
Taky bych prosil o určení, jestli se jedná o Vladislava. Podle stylu koruny a křžků v oddělovacích znaménkách bych řekl, že ano, ale radši se ptám zkušenějších.
[
Jinak k tomu ořezávání. Bylo běžné i za Karla IV. a Václava IV?
Dneska jsem upravoval pár fotek PG a poměrně dost mi jich připadalo když ne oříznutých, tak obroušených. Zajímavé je, že jsou téměř přesně kruhové ( což mi spíš připadá na obroušení, než oříznutí ), ale přitom excentricky vůči středu mince.
Nebo jsou dílem středověkého vykuka ( vpodstatě všechny pocházejí ze dvou nálezů z první republiky z jedné obce )?
Bohužel fotky zatím nemůžu dát na internet, takže je to spíš teoretický dotaz. Ale doufám, že se mi je podaří zajistit pro naši internetovou databázi.
Zaregistrován
12. 10. 2007
jj, je to Vláďa. 🙂
Zaregistrován
10. 6. 2006
Niektorých ľudí máte radi, ale keď im príde minca, napr Vladislav Jagelovský Hás XXV (druhý známy exemplár!!!), máte chuť nemať ho rád!!! 👿 👿 😉
[
[
[
Zaregistrován
5. 6. 2008
Nádherný kousek ,blahopřeji majiteli.Opravdu se nevidí často,pokud tedy vůbec!!
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.