Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
9. 6. 2010
Dobrý den,
s pražskými groši začínám a proto bys Vás chtěl požádat o pomoc především při určení typu. (Popřípadě daný groš ohodnotit.) O literatuře jsem se již něco dočet v jiných diskuzích, ale... Mohli by jste mi prosím poradit, kde se dá něco slušného sehnat. A případné rady pro další sběratelskou činnost taky velice ocením. 😉 Podle čeho vybírat, na co koukat, co je hůležité a co ne... Díky moc za jakoukoli radu.
Obrázky:
Zaregistrován
22. 6. 2008
No když si tu přečteš všechna vlákna, budeš toho vědět víc než já 😆
najdeš tam seznamy literatury atd.
Zaregistrován
22. 4. 2007
Jde o pražský groš Václava II. typ Smolík 2. Běžná varianta, lehounce nadprůměrná zachovalost. Pro mne by na něm byl zajímavý zbytek kroužku v křížku na líci ve vnějším opise.
Zaregistrován
22. 4. 2007
A nejlépe pro sběratelské začátky je stát se členem ČNS - pobočka pražské groše😉
Zaregistrován
9. 6. 2010
jasný, pomalu se tady tím prokousávám. je toho tu opradu hodně, 😕 takže každá konkrétní rada vítaná. navíc... opakování, matka moudrosti, ne? 😉
Zaregistrován
9. 6. 2010
no musím se přiznat, že po prvních několika hodinách strávených zde, na mne začíná upadat trudomyslnost. s každým dalším příspěvkem (nejedná-li se zrovna o debatu k již neexistující aukci 🙄 ) a každým dalším nastudovaným odkazem, vyvstávají další a další otázky. téměž až exponenciální řadou, ale odpovědi... 😞 mno nic, trpělivost přináší růže a snad... vydrží-li chuť se ze shromažďovatele stane i sběratel 🙂
Zaregistrován
10. 6. 2006
Keď vydrží chuť, zo zberateľa sa stane bádateľ a môžeš radiť ty nám.😉 Myslím to vážne, mrkni ako pokročil "nováčik" Bigger pri grošoch Václava IV. Inak na tvojom groši sa mi príliš nevidí koruna, mrknem na to a hodím sem svoje "múdrosti".🙂
Zaregistrován
12. 8. 2006
To KAROLUS: shodou okolností je teď na Aukru základní grošová literatura - doporučuji koupit - i za vyšší částku, pořád to bude nic proti budoucím investicím při budování sbírky ;-)
http://aukro.cz/item1073482418_josef_smolik_prazske_grose_a_jejich_dily_praha.html
Zaregistrován
14. 10. 2008
Zaregistrován
6. 7. 2009
Pokud by se nevydarila koupe v aukci tak zde je alespon v elektronicke podobe:
http://kramerius.mlp.cz/kramerius/MShowMonograph.do?id=1583
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.