Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
16. 2. 2009
Na www.sbirky.wbs.cz je vyfocena digitálním fotákem pana Materny z Aše má sbírka tohoto zoubkování.První známka ukazuje zatím mé nejranější zjištění této hodnoty,další známky pak jsou pozdějšího data a postupně Vám ukazují,jak probíhal tisk a následné použití známky této hodnotz a ve kterých místech tehdejší ČSR I byla daná konkrétní barva použita.Je to co do peněz velmi nárocná sbírka,která se neustále doplňuje a posouvá se tím i datum,kdy byla vytistěna jak barva,tak i daná tisková deska.Tato sbírka vznikla díky pochopení pro mou práci a to Fialtelie Trojan z Pardubic,Filatelie Klim z Brna,dále díky výběrům poštovních známek pana Křížka z Tachova,pana Materny z Aše,pana Heinsteina ze Studánky u Aše a nejvíce pana Milotz z Kynšperka nad Ohří.Základ této sbírky byl položen již v roce 1978 ze sbírky pana Dr.Kubáta.Dále děkuji i za pochopení pro mou vášeň i panu Dr.Novákovi.
Aby jste mohli vidět tuto studijní sbírku,kde vidíte kompletní datum použití,bylo nutno koupit vše,co bylo k mání v daných filateliích.Výskyt úplného razítka je cca 1:20ks.Zároveň můžete sledovat i výrobní vady zoubkování a tím se myslí
prodloužený a nebo zkrácený řádek z důvodu kroku perforátoru,můžete vidět i
vychýlené perforační otvory,které předcházejí výrobní vadě zlomená perforační jehla.Zároveň můžete i vidět,které poštovní úřady v té době používaly černé,modré a nebo fialové razítko.Modré razítko je mimořádně vzácné.V kombinaci s daným konkrétním barevným odstínem,strukturou a tlouťkou papíru a použitou konkrétní tiskovou deskou se cena nedá vůbec vyčíslit.
Zároveň tam máte k prohlídce i spirálové typy a podtypy,redukce holubiček,číslicové typy,dělové typy,typy pravého závitu a typy levého háčku.
U pásek pak můžete sledovat i poměr vzácnosti výskytu vodorovných a svislých pásek,navíc zde máte v ukázce jak normální,tak znárodněná razítka,čárová razítka a razítka vlakových pošt s razítky nádražními.Není to zatím popsáno,jsem rád,že to mám alespoň zatím takto setříděné.
Jak na to vydělávám?Jednoduše.Chodím do lesa na houby a lesní plody,občas si jdu zakopat,vyčistit černou skládku v lese.Peníze pak prohodím za známky.Jak se flákám po lese,tak zároveň ještě pro lesáky kontroluji polomy,pro armádu a záchranný dystém vyhledávám přes mobil pokrytí našich operátorů,ze sběru pak podporuju výstavbu plynovodů,velkých lodí.Do toho zprostředkovávám vývoz hovězího masa do Sýrie a ještě vyhledávám zbraně a archivy pro ministerstvo vnitra a ministerstvo národní obrany.Přes internet pak ještě dělám reklamu firmám a pokud mi zbidou nějaký peníze,tak si podám štastných 10.Ale nechci peníze.S těma je jen problém.Hledám do své sbírky to,co by se mi líbilo.Takže není problém mýt pak ve sbírky klidně i 300 světových unikátů.Občas někoho vyléčím,vysvětlím mu i jak mu fungují vztahy v rodině a občas pro kámoše seženu i nemožné.Jak.Velmi jednoduše.V každém městě mám svého člověka.Celkem jich mám pod sebou prostřednictvím 5 kového systému 12500 lidí v Evropě.Tento systék se jmenuje Evropská databáze Firem a já touto cestou si vydělávám na najvětší PC na světě,což bude páteří Internetu.Na jedné straně jsem já,na druhé straně je Bill Gates.Stačí říci je-li to dovoleno.Pak jstew spojeni přes internet i pouhým otočením vodovodního kohoutku,přepnutím Tv programu,rozsvícení světla,puštění plynu i klidně zmáčknutím tlačítka v bankovním automatu či na přechodu pro chodce.a do topho klidně kámošům opravím plot,roztlačím auto,přinesu vodu a další blbosti.Pak opravujeme hrady,děláme výzkumy kosmu a zlepšujeme ekologii Této planety.Tím se otevřeně hlásím ,že v roce 1990 jsem na Chebsku zakládal Stranu Zelených a rád pro ní udělám cokoliv.Jen pan Bursík na mne furt nemá čas.takže ještě jednou zdůrazňuji,že pokud by se měla armáda Čr vyzbrojovat nějakou technikou,tak jedině BPzV.Jsou spolehlivá.nic lepšího jsem ve svém životě zatím neviděl.A plně souhlasím se zavedením poplatků na návratnost PET lahví.To je humus,co člověk nachází,když třídím odpad kolem silnice Cheb-Aš-Hranice,Cheb-Dolní Žandov nebo Aš-Doubrava u Aše.
Zaregistrován
16. 2. 2009
Promiňte u www.sbirky.wbs.cz jsem zapomněl napsat,že známky jsou v kolonce Filatelie Skrblík.Zbytek je pana Materny.
Zaregistrován
6. 11. 2008
Skrblíku, své duševní výlevy piš do své rubriky a ne do kategorie Hradčany !!!
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
16. 2. 2009
Vše souvisí se vším a bez tohohle by nebyly Hradčany v mé sbírce.Jinak po dohodě s Honzou kmeczem z Chebu se budu snažit aby na internet přišly obrázky v nejlepší kvalitě.Budu to řešit kolem 13.6.letošního roku,kde se svými kamarády budu dělat pořadatele na Koncertu Bonfire v Chebu a kapely 0609(Bývalý Magbeath)míry Všetečky.Mám volných 13 lístků po 400 Kč.Jinak stojí 495 Kč lístek.Opět to souvisí s filatelií.Protože jsou to kluci,díky kterým se mohu 1)přesouvat do Chebu,měním s nimisběratelské věci za známky a řeším počítače kvůli těmto rubrikám.Teď mi Honza Kmecz říkalže za 500 Kč se dá spašit wifi a díky jemu je možné se bezdrátově připojit na internet.V Aši mají wifi i s anténou za 1200 Kč.Kámošovi jsem dal 2 lístky na koncert,tak mi za ně přiveze 16 GB Flešku.Pak už nebude problém s přenosem obrázků do filatelie.
Zaregistrován
16. 2. 2009
Takže už to není závislé na Honzovi Kmecovi.Scaner jsem koupil nový,mám ho u Tomáše,u Honzy mám zatím svou Wifi,kterou zapojím u Tomáše.Tím budu mít k dispozici kompletní Intenet neosekaný od správců PC sítě.
Byla to honička,ale povedlo se.Kámoška mi navíc slíbila kompletní zkopírování všech desek Hradčan,takže i tohle jsem jakž takž dořešil.Taže už jen chuť a čas si s tím pohrát a udělat tam komplet popisku.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.