Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
To já bych se spíš zastavil ještě u toho lva. Podle mě se jedná o to typ, který Hásková určuje jako XIV, ale s tím, že Hásková u tohoto lva popisuje jako jedno z poznávacích znamení: Za zády lva se objevuje tečka a u kořene jeho ocasu jsou tři kuličky. Co je za zády lva neumím z fota posoudit, ale že má jenom dvě kuličky u ocasu (prostřední v ocasu není) je viditelné. Máme další doplnění popisu k typu XIV.
Zdravím všechny, s dovolením bych tu zkusil vznést dotaz na tento můj groš, na který jsem nedávno narazil ve sbírce a zkusil si ho cvičně identifikovat (téhle oblasti se moc nevěnuju). Nějak se mi nezdají ty dva křížky za slovem BOEMIE. K dispozici mám bohužel jen Smolíkovy "pražské groše a jejich díly", kde tento typ není (pokud jsem se dobře díval) a ani na internetu jsem podobný nenašel. Takže bych rád poprosil zdejší odborníky, pro které to bude jistě hračka, a zeptal se zda jde skutečně o něco zajímavějšího, nebo ho můžu s klidem hodit zpět do šuplíku k ostatním. Případně kdyby byl někdo tak laskav a určil o jaký typ se jedná (lze-li). děkuji předem za snahu. M.
[
Díky moc za odpověď. Ještě bych se zeptal na toto, když je to teda typ V. a/6, dá se na základě toho nějak zpřesnit datace, nebo se tenhle typ razil v celém časovém rozsahu? A druhá věc, nevím jestli sem to dobře pochopil, ale každý groš typu V. a/6 má ty křížky za BOEMIE, nebo je to něco navíc? Dík za ochotu:)
XIII. e/2 jako je urceno zde?
btw. vidite na rubu ve ctvrtym kvadrantu to prehnuti okraje smerem do strizku?
a dalsi dotaz - orientace ramen hvezd vuci krizi na rubu - hraje to nejakou roli?
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.