Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Osměluji se sem dát také jednu potenciálně neokoukanou verzi Hás. XXIV, konkrétně rub XXIV d/2 a zajímavější líc na způsob XXIV g/1 s dvojtečkami jako rozdělovacími znaménky, ale s chyboražbou SECVNDS a s jinak rozvrženými tečkami kolem koruny, dvojtečky s tou korunou trochu připomínají líc typu XXVI.
Obrázky:
Fotky určitě pošlu - jen to může pár dní trvat. Musím to nafotit a teď trochu nestíhám. Navážu ještě na můj popisek - je nějaký rozdíl mezi aversem XXIV g/1 a XXVI a/ mimo teček kolem koruny? Podle Haskové to vypadá stejně a i podle těch asi dvou fotek, co jsem našel na internetu, v podstatě také - včetně té zploštělé tečky vedle koruny. Ten groš je sám o sobě hezký, ale mít alespoň teoreticky polovinu typu XXVI by bylo ještě hezčí, zvláště když celý je za rozumný peníz nesehnatelný (viz link)...
OK, děkuji.
Řekl bych to spíše naopak, groš se lvem typu XXVI byl ražen s lícním razidlem typu XXIV, neb ten je evidentně starší🙂 Osobně mám pochybnosti o existenci koruny XXIV.g, takové nesouměrné umístění těch teček jsem ještě neviděl, spíše lze předpokládat, že tam má být i ta čtvrtá tečka, takový groš ve své databázi mám. Někdy je ta tečka více bokem a splývá částečně s perlovcem. Možná i na tom Vašem jsou čtyři tečky, z té fotky to nejde dost dobře vidět, ale jejich náznak tam vidím.
Zdravím,
dostal se mi do rukou tenhle kousek, mohu poprosit o určení ?
Díky
[
](http://www.imagevenue.com/ME123RXX)
[
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.