Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
nz, ja dekuji za rychle znovu nahrani fotek a za upozorneni, ze sem s tim flaknul predtim do jakehos slepeho vlakna.
Zdravim vas pani, tento prispevok mam aj v sekcii aukce na aukru, nakolko je prave na ceste ku mne, ale tu si ho vsimnete urcite skor. Prazske grose nezbieram, chcel som len jeden ako doplnok k uhorskym minciam Vladislava II. a rad by som vas poprosil o podrobnejsie urcenie, pripadne ci tento grosik nie je niecim nahodou extra zaujimavy 🙂
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
páni ak ste toho niekto schopný velmi by som ocenil ak by ste mi pomohli s urcenim tohto grosu, pre mna je tazko citatelny a v publikacii prazske grose a jejich dily som strateny a okrem toho sa mi ten lev zda byt cudny aspon co som prebehol vsetky vlakna tohto fora tak som takeho nenasiel, je vobec urcitelny ked je tolko z textu necitatelneho?
Viděl bych to na Hás. VII a/1
Když nejde o život, tak jde o h..no
http://cnspg.cz
Dakujem za urcenie, ja sa to snazim naucit podla smolika doplneneho castelinom. Nechcem byt otravny a pomoc si cenim, slo by to urcit aj podla Smolika? K haskovej nemam pristup.
Na ten grosik jsem se jiz dival vcera a stale si s urcenim nejsem jisty. Typ VII. jsem vyloucil protoze na minci vidim treti radu mesicku pod krkem a take normalni N v PRAGENSES coz Haskova u typu VII. neuvadi.
Osobne bych se spise priklonil podle lva k typu VI. a dle koruny k variante b. Je-li krizek pred WLADISLAVS nebo ne je nejasne, takze podvarianta 1 nebo 3. U obou techto podvariant je vsak u Haskove v PRAGENSES obracene N. Takze abych to nejak shrnul, popsal bych si ho jako VI.b/1 nebo 3, ale s normalnim N v PRAGENSES. Ale jak rikam jisty si uplne nejsem, snad to jeste nekdo skoukne.
Tu třetí řadu měsíčků jsem naprosto přehlédnul 😳 Stáhnul jsem si obrázek do počítače,pohrál s kontrastem a je tam krásně vidět tenký jazyk směřující dolů. Takže to opravdu bude lev typu VI.
Myslím si, že tam není dostatek místa aby tam mohl být křížek. Takže bych se osobně přikláněl k b/1. Ale to eN všechno kazí 😁
Když nejde o život, tak jde o h..no
http://cnspg.cz
Ja bych tipoval na VI.a/1. To nad prostredni lilii podle me neni tecka, ale spis rezaci nevysel vnitrni perlovec. U a/1 by pak sedelo i to normalni N.
Velmi pekne dakujem pani za vasu snahu, je to moj prvy gros. Dnes ho uz mam doma takze viem spravit lepsie fotky snad to nove obrazky pomozu rozlusknut.
Obrazky idu v poradi - Hlava, chvost, vnutorny okruh koruny, a 2x rozdelovacie znamienka
Obrázky:
Zda se, ze je tecka mezi stredni a pravou lilii. Pokud by byla i vlevo tak VI.c/1, pokud ne tak nejspis nepopsana varianta. N v tomto pripade sedi...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.