Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
12. 1. 2010
Mám tu jeden groš Jagella asi těžší na určení konkrétního typu, už jsem to dával do tématu Středověké mince, ale sem prý chodí největší odborníci na PG:)
Předem díky!
Obrázky:
Zaregistrován
19. 1. 2008
Hás XIIIe/2 .... (??) ... může být ?
Zaregistrován
20. 8. 2007
řekl bych, že je ... Hás. XIII e/2
Zaregistrován
6. 7. 2009
Take jsem ho tak drive urcil ale nejake odlisnosti tam jsou:
Zaregistrován
19. 1. 2008
tak přísně vzato se jedná o jednu z mnoha a mnoha dalších nepopsaných variant..... kde se pohybujeme mezi variantami XIIIe - XVI .... a asi se shodneme, že tam docházelo k souběhu ražby těchto variant.... koruna sedí pro toto rozmezí, kuličky u ocasu a absence jazyka odpovídají XIII, rozdělovací znaménko XVI ...
Zaregistrován
12. 1. 2010
Díky moc za odpovědi. Píšu si to jako XIIIe/2 s tím, že lvovi někdo vymlátil zuby😉
Zaregistrován
19. 1. 2008
bingo...... přesně tak.... 😁 😁 ... může se ovšem jednat i o přestárlého lva, trpícího paradontózou.....
Zaregistrován
19. 1. 2008
před půlnocí dám na podívání dnešní přírůsteček..... nepříliš často se vyskytující typ Hás XVII, kde je u lva atypická řada malých měsíčků nad nohama. Za pozornost stojí i v celku neobvykle vyvedené pozdně gotické A v lícních opisech, kde může vypadat téměř jak E a atypická dvojice křížků ve vnitřním lícním opise... kupodivu Hásková zná 😁 😁 jako Hás.XVII.a/1
http://sklad.obrazku.cz/stranka/311303_Vladhasxviiav.jpg.html
http://sklad.obrazku.cz/stranka/311304_Vladhasxviirev.jpg.html
Zaregistrován
12. 1. 2010
kekule: a co takhle dát mi pozitivní komentář, když už za nic, tak za rychlou platbu a můj komentář hned po obdržení groše? 😁
Jinak gratuluju k prodeji toho Jana Lucemburského, u groše tak znehodnoceného masivním ořezáním asi dobra cena (i když tomuhle období nerozumím, možná je to taková rarita, ze i za "zmetek" se platí hodně?🙂 )
Zaregistrován
7. 10. 2006
PG je moc povedený! akorát nechápu, proč je tu toto téma, když na Vladislava už je jedno založené .... neměl by to tam některý z adminů přesunout?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.