Zaregistrován
28. 6. 2008
.. Když tak píšete o tom lukostřelci... zajímalo mne, v jaké ruce vlastně drží luk a když tak na to koukám, tak to z toho nepoznám... drží luk v pravé, nebo levé?
Zaregistrován
7. 10. 2006
Řekl bych, že v levé ruce.
Zaregistrován
26. 6. 2011
Keby to malo byť reálne zobrazenie, tak by mal držať luk v pravej ruke. Ale ak je lukostrelec soví chlapec, tak môže kľudne aj v ľavej😉
Zaregistrován
26. 6. 2011
V každom prípade to je ale asi nepodstatné. Mňa zaujali všetky iné detaily, ktoré sú na minci veľmi dobre viditeľné.
Zaregistrován
7. 10. 2006
Podle natočení těla a lokte ruky, která svírá šíp, je evidentně natočený doleva, takže luk drží v levé a šíp v pravé.
Zaregistrován
26. 6. 2011
Tu je pekná prezentácia, kde sa pojednáva aj o tomto motíve: https://youtu.be/ZMcMs2v28l0
Zaregistrován
15. 7. 2007
souhlasim
Zaregistrován
28. 6. 2008
No mně to právě připadalo, že v pravé ruce, což by naznačovalo, že lukostřelec je levák.
Je to jen taková legrace- napadlo mne totiž, zda to takto udělal rytec záměrně a lukostřelec měl představovat někoho konkrétního, nějakou historickou postavu, která opravdu existovala a byl to levák, nebo zda byl motivem opravdu nějaký bájný hrdina z pověstí a rytec to takto udělal jen náhodně, protože mu to tak vyšlo.
Proto mne to zaujalo.
Ale samozřejmě je to jen myšlenka, co mne bleskla hlavou, takže spíš nesmysl 😃
Ale pokud luk drží v levé, tak by stejně nic vydedukovat nešlo, protože praváku je většina 😃
Zaregistrován
15. 7. 2007
luk se prece bezne drzi v leve ruce, sip v prave (to je nejcastejsi postoj), ale jak jsem se docetl, zalezi na tzv. dominantnim oku🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.