Zaregistrován
14. 11. 2015
Zdravím,
Chtěl bych se zeptat, nevím zda jde o VV nebo DV, nepoznám to a na netu jsem nic nenašel, jde o tuhle známku, viz foto. nepoznáte někdo jestli jde o VV nebo DV a jestli to ovlivňuje cenu známky?
Obrázky:
Zaregistrován
9. 2. 2008
Myslíš ten ujetý tisk?
Zaregistrován
14. 11. 2015
ano, jsem v tomhle začátečník, tak proto se ptám.
Zaregistrován
9. 2. 2008
No já jsem taky začátečník a stačilo 20vteřin na Gůglu a vím, že ten posun je asi normální. Jsou tam vyobrazené známky z této emise a ujetý tisk mají všechny 😉
Zaregistrován
14. 11. 2015
ok, děkuji.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Ujetý tisk? Nemyslíte spíš posunuté zoubkování?
Zaregistrován
9. 2. 2008
Ale šak to snad dá rozum né? Když vidím dotaz na takovou věc, tak se snažím odpovědět polopatě, aby to pochopil každý začátečník, co to tu najde. Zajdi na jakékoliv nedělní setkání nebo i burzu filatelistů a chvilku poslouchej, kdo první použije při prohlížení známek termín "posun perforace". Myslím, že krom tebe a vytříbených filatelistů, asi nikdo. To je prostě fakt. Je to, jako když jsem tady začla psat, že zde dávané fotky známek nejsou v albumech, kterýžto termín užívá 95 % filatelistů, ale že se to jmenuje zásobník na známky. Jak ty, tak i já víme o co se jedná. Řekni to 70-ti letému chlapovi na burze?
Zaregistrován
12. 6. 2012
Šak to je tak z principu. Ponejprv se tiskne a až potom perforuje.😉
Pak je ale ještě jiná varianta a to může být skutečně "ujetý tisk". Buď rozmazaný, nebo posun jedné (více) barev u vícebarevných známek. Proto je nutno upřesňovat terminologii.😋
Zaregistrován
9. 2. 2008
https://www.youtube.com/watch?v=eVQ9nrTWHGM to jen tak 🙂
Zaregistrován
12. 6. 2012
Šak to znáš. Když se ministr vnitra ptal premiéra co dělat s Technopárty, řekl premiér: "Nech je být." Ale nějaký ouředníček to přepsal trošku nepřesně na: "Nech je bít."😎
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.