Zaregistrován
1. 7. 2008
Uniformy můžou přece přijít kdykoliv ... i u bankovky se může třeba nakonec ukázat, že byla někde prokazatelně zcizena a následně prodána v sálové aukci ... řekl bych, že průběh by byl jasný - podávalo by se vysvětlení, tam bys potvrdil, kde jsi to koupil a že to bylo "v dobré víře" => policie to zabaví s tím, že Tě poučí, že můžeš podat u soudu žalobu na aukční síň a domáhat se vzniklé škody => po dvou letech tahanic, 50 modrých obálkách s modrým pruhem, řádně vynervovaný a nas*aný budeš mít (možná) na účtě část peněz, které jsi do toho vrazil (ta část zmizelá v nenávratnu budou prostředky vynaložené na lítání kolem soudů a to do toho nepočítáme čas s tím strávený) ... tak asi tak
Zaregistrován
27. 2. 2010
Tak jsem dohledal barevnou fotku té nevydané 10/1953. Když srovnávám barevnou fotku (zdroj Numis, aktualizace listopad 2010) a fotku pol. 3965, tak jsem z toho jelen.
Obrázky:
Zaregistrován
27. 2. 2010
Rychlé prsty: 😳
Tady je ještě fotka z mojasbierka...
Každopádně mi z toho vychází, že to v aukci nemohla být dobová fotokopie doplněná o červené číslo. Maximálně nátisk (černotisk) doplněný o červené číslo. Papír posoudit neumím (zmiňoval jsem se o něm o pár příspěvků dřív).
Obrázky:
Zaregistrován
10. 3. 2009
Pokiaľ je akýkoľvek nátlačok na inom než bankovkovom papieri, tak budem plný pochybností. A môže tam byť aj pečať guvernéra FEDu a jeho vlastnoručný podpis🙂
Bolo by zaujímavé zájsť do archívu SBČS (ČNB) a STC a dohľadať v registri aký dokument je zaregistrovaný pod číslami uvedenými pri týchto fotokópiách resp. či sa daný dokument nachádza v archíve. Taká malá skúška správnosti...😉
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
27. 2. 2010
Fidzi, to mě taky napadlo. Ovšem nejsem z Prahy (a blbec jsem si neopsal ty čísla z rubu, který v katalogu vyfocený není).
Zaregistrován
10. 3. 2009
To by snáď mal urobiť šťastný nový majiteľ😉
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
27. 2. 2010
Tak jestli je položka 3695 totéž, co položka 1316 z této aukce
http://www.numismatika.cz/CNS-Praha/P046_Katalog/46kat1301.htm,
tak jsem se od srdce zasmál! Současně bych už konečně rozuměl tomu úsměvu neúspěšného dražitele, o kterém píšu v příspěvku 45 vlákna o investičním sběratelství. (I když si nejsem jistý těmi fleky na rubu, ty na tom levnějším kousku draženém letos asi nebyly).
Zaregistrován
6. 11. 2008
Majkl: Musím říci, že se zase dost často směji, když čtu ty zde rozvíjené teorie. 😁
Jinak před více roky jsem měl možnost asi většinu těchto věcí vidět a byly tam jedna či dvě věci téměř stejné dvakrát. Vše jsem si tehdy prohlédl v klidu i za dobrého světla a dle mého názoru jde o pravé schvalovací tisky posíláné v době příprav na různé instituce a komise, které to posuzovali jak politicky, tak po tiskové, výtvarné či další stránce. Bohužel v době mé prohlídky ještě nebyly na prodej, ale do sbírky bych je jistě bral(tedy pokud bych na ně měl potřebné finance). 😐
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
27. 2. 2010
Dracek: já jsem neměl a nemám tyto věci možnost vidět (už jsem psal dříve, že nejsem z Prahy a nemám na tyto věci čas). Jediným zdrojem mých informací o těchto věcech je literatura, toto fórum, internet a informace ostatních sběratelů (většinou cca stejně pokročilých jako já). K "velkým" sběratelům se nedostanu a obchodníci na dotazy o těchto věcech reagují jako obchodníci (takže nicneříkajícími odpověďmi).
Můj poslední příspěvek je motivovaný takto: ve vlákně o literatuře jsem se zeptal na jeden aukční katalog, dostal jsem jako odpověď odkaz a tam jsem si všiml toho, že typově stejná věc (co já vím, jestli ta samá!) se prodala poprvé za 80 tisíc a podruhé za 25 tisíc. Ve vlákně o investičním sběratelství někdo jiný mluvil o tom, že se Kar. docela bavil při dražbě toho návrhu desetikoruny za 25.000 a já jsem na to tehdy zareagoval tak, že jsem si toho taky všimnul.
Tedy: teď jsem upozornil na rozdíl v cenách (podle mého zajímavý) a v podstatě jsem napsal, že rozumím tomu, proč se Kar. dobře bavil.
Toto vlákno jsem začal proto, že mě prostě zajímá, jak je to s prodejem věcí původem z archivu.
Ano, nemám tvoje zkušenosti. Ano, nevěnuju se sběratelství tak dlouho jako ty a nemám takový rozhled. Ano, nemám přístup do velkých sbírek, netykám si s velkými obchodníky, neznám tolik lidí jako ty. Tady na fóru se prostě učím - a vycházím z toho, že spousta lidí ho jen čte (a nepřispívá), takže jsem rád, když občas dojdeme k nějakému závěru. Jako např. k tvému poslednímu příspěvku, z něhož si zapamatuju, že jsi v archivu viděl některé z těchto kusů ve více exemplářích. Mimochodem, kolik potenciálních zájemců o tyto nátisky (či co to je), ví, které se kdy za kolik prodaly?
Zaregistrován
6. 11. 2008
majkl: Skepse je občas dobrá, ale pochybovat o všem když něco nevím je asi zase zbytečné či přehnané. Vysvětlení mnoha věcí je velmi často jednoduché pri jakémkoliv hledání z minulosti a většinou čím více se kombinuje, tím více se chybuje. Zapomínáš také, že mnoho různých archivů bylo v v průběhu doby rušeno, skartováno atd. a zda to bylo před 20 nebo 40 roky je asi nepodstatné. Nepsal jsem také nic o své návštěvě archivu(jak jsi si sám domýšlel). Hodně je sice o kontaktech, ale také často o štěstí apod. Co se týká dohledání těchto materiálů, většina je jich v katalozích vyfocena a výsledné ceny jsou vždy v následujícím katalogu, takže se stačí podívat do knihovny, kde má člověk katalogy z posledních několika let(a pokud nemá, doplnit si knihovnu). 😉
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.