Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
15. 7. 2007
Archy... to oko... naprosty souhlas... to me trochu vedlo k tomu, abych zvazoval typ X (ktery je mimochodem az na hlavu velmi podobny XIV, ktery preferujes ty)...
ale co se tyce hrivy a tlapky... vidim tam celkem jednoznacne provedeni typove spadajici do pozdnejsi IX...
jinak proc podle me zavrhnout XIV? podivej se na cumak a celkove proporce hlavy... XIV ma hlavu vyssi... IX a X vice plochou... coz je podle me tento pripad...
kdybysme meli udelat kompromis, celkem verim, ze bysme se shodli na typu X...
Zaregistrován
20. 8. 2007
Díky moc Archy i za odpověď u JL
i za zdejší oponenturu - myslím,že nám to jenom svědčí
zatím se přikláním nadále spíše k IX.
u obrazu lva skutečně nejsem tolik jistý
ale koruna a opisy mi pro IX. svědčí více
koruna je podle mne 4.typ dotažená s 5 perlami - méně kónická a hlavně lístky mezi liliemi jsoujednoduché zaoblené robustnější - mně tedy tak přijdou
o písmu a písmenkách S a N už jsem psal
ani já nemám však 100% jistotu a pravdu může být i na Tvé straně
Tobě také hezké Vánoce (ostatním rovněž)
Zaregistrován
20. 8. 2007
možná Oli s tou X ??
ale dnes to již podrobněji zkoumat nebudu
Zaregistrován
10. 6. 2006
Čo sa týka typu X., tak ten mi rozhodne sedí oveľa viac ako typ IX. Stále platí vyššie spomínané, toto podľa mňa naozaj nie je lev deviatej skupiny. Ale čo potom s perlami na čelenke koruny? Všetky koruny v desiatej rade ich majú po šesť, no nie? Neviem, naozaj som momentálne na pokraji fyzických síl... ale ten typ X. sa mi zdá prijateľný.
Zaregistrován
25. 4. 2007
No chlapi nemyslel som že sa okolo môjho groša rozprúdi taká polemika, ale som rád. Možno keď bude mať patason trochu času a mrkne na to, zamieša karty ešte viac. V každom prípade vďaka za každý názor.
Všetkým prajem tú správnu vianočnú pohodu.
Zaregistrován
19. 1. 2008
mám tu, kolegové, něco na odlehčení ve vánočním čase.... kdo ten pražský grošík určí na typ podle Hány, má 100 bodů.... 😃 😃 😃
http://img129.imagevenue.com/img.php?image=05763_V13clavIV_Voight02_122_974lo.jpg&loc=loc974#
Zaregistrován
15. 7. 2007
to neni lev, ae medved... ae jinak zajimava historicka perovka...
podle rubniho rozdelovaciho znamenka a orientace sesticipych hvezdic bych usuzoval na typ IX b/3... tomu ostatne odpovida provedeni N ve slove WENCEZLAVS, i znazornena koruna svym zpusobem predloze odpovida... coz vsak o lvovi lze rici jen stezi...
Zaregistrován
10. 6. 2006
Veľmi pekná minca. Je na predaj? Tento typ ešte nemám, o variante ani nehovorím...
Zaregistrován
7. 10. 2006
to je spíš nějaký prasomedvěd😃
Zaregistrován
22. 4. 2007
Myslíte, že by to mohl být sedmičkový lev? Zachovalost mizerná, ale ocas podle mne vychází z hřívy...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.