Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Obávám se, že ti musím dát také nápovědu- podívej se pořádně na tu čtrnáctku výše- hlavně na toho lva. U toho tvého může jít klidně o kříženou ražbu (což jsem si původně myslela i u toho Janova), ale podle aversu to desítka není. Viděla bych to např. na XIV.h, nebo něco podobného, pokud dobře vidím náznak čtyř zubů. Některé čtrnáctky, častěji tedy hlavně ty první, mají ještě lva hlavou podobného desítkám. Zkus zalistovat zpět a najít třeba varianty XIV.a

Asi máš pravdu, ostatně jako vždy 😈 😉
To porovnání s výše presentovaným grošíkem byl dobrý názorný příklad.
XIV.h/1 je tomu asi nejblíž díky koruně..
Takže díky 😉
Ještě je tu jeden hnusný, to bude nějaká pětka, mám sice u něj napsáno V.c, ale je mi záhadou jak jsem k tomu došel (nejspíš se mi o tom někdy v noci zdálo a ráno bylo jasno), takže si k němu spíš napíšu jen V.
A ty další dva jsou podle mne XIV.i/1-2
Obrázky:

Tak Hurley....První groš od vrchu bych uečol jako V.k/?....možná trochu překvápko...i pro mě, ale nic jiného mi nějak nevychází.....Všimni si malého měsíčku, toho prvního pod hlavou....je trochu ležatý.....a jediný ležatý měsíček u V.-ky je u Káčka....ale na druhou stranu mi zase nějak nesedí ocas.......tak nevím......
U těch obou dvou jsem si jistý XIV.tkou, asi XIV.i/?, protože nevidíme jaké A je v PRAGENSES.....😕
Takže asi tak za sebe.......a teď hups spát, zítra se zase budu opalovat ........ s lopatou v ruce.......👿

bavit se o ceně je vždy poněkud ošidné - aktuální cenu nejlépe ukáže ev. aukce, která je nejlepším odrazem zájmu na trhu
je škoda, že asi budeš muset prodávat jsou to hezké kousky
cenu u Václava IV. tvoří nejenom vzácnost varianty, ne všichni totiž sbírají jeho groše na varianty (ale najdou se i tací:-) a tak podstatnou část ceny tvoří zachovalost, kde hluboká, centrická ražba s patrnými detaily udělá hodně
- groš vzhledem k dvojrázu zůstaně asi v řádu těch stokorun (hádám někde v druhé polovině?)
- groš nevím zda hodnotit, když si jej chceš nechat - viděl bych to někde na přechodu řádu stokorun a vyššího
1.groš - by měl být podle mě výše
já osobně bych si nechal spíše tu XIII. - až budeš chtít a moct tak myslím, že podobný groš jako je č. 3 seženeš snáze než tu XIII.

Ač nerad, smazal jsem nějakou diskuzi na žádost Korunky......a přidám taky jednu třináctku.....sice už tady jednou byla, ale je to k tématu.....takže jedna XIII. z ukrajiny......
Obrázky:

to je spis do chlubirny, moc hezke, ticha zavist
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.