Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

No, já bych se s dovolením vyjádřil.....Hurleyiho groš jsem si prohlídl a dávám Macimu za pravdu....Lev má zuby ( né vždy se tím dá argumentovat, ale teď snad i ano ), oko - jasný, stavba lva, koruna - perly v obruči, vysoká.....škoda, že nejde vidět vrchní perla, v opisu N-ko, S-ko ve jméně a v neposlední řadě i M-ko se skříženými dříky.......Tak gratulace k XII.a/1 - ten ještě nemám....😞

:lol: 😆 kéž by, kéž by... Správně je to bohužel takto: "Maciho groš jsem si prohlídl a dávám Hurleymu za pravdu..." 😆

Jé, sorry.....tak opačně......to ten vliv alkoholu po šmigrusu....( se divím, že mi chutnalo po předchozím víkendu....😳 ) 😉

Ahojte,
mám tady pár kousku z poslední doby.
(obrázky jsou klikací)
- Je to XIII. ?
[
- Ve vnitřím opisu chybí C a je tam tedy TERIUS
[
- Tento groš se tu již objevil a vkládal ho Kekule. Byla zde vášnivá diskuze, zdali to je dobové (ukrajinské) falzum či nikoliv. Když si všimnete jedná se o naprosto stejný typ. Pozn. Také pochází z ukrajiny😃
[
- Na závěr třešinka😈. Jedná se nejspíše o dobové falzum. Kde ve vnitřím opisu je WENCIZLAVS toto samé je obsaženo ve vnějším a po něm následuje DI.. Lev je také pěkně propracován.
[
Když nejde o život, tak jde o h..no
http://cnspg.cz

K minci 1- Ano, bude to třináctka
k minci 2- zde budu skeptická, dle mého názoru jen běžné pootočení při ražbě
k minci 3 a 4- rozhodně zajímavé mince. Jak píšeš, buď jsou to dobová falza nebo atypy. Nejsem si jistá, zda by spíše dobové falzum nemělo mít měděné jádro, tady to vypadá na stříbrnou slitinu. Každopádně zajímavé mincičky.

V podstatě souhlasím.....jen u 2 groše si myslím, že tam není pootočení ražbou.....ale jistě to netvrdím.....Rozhodně se těším, až je uvidím......face of face......možná pak budem chytřejší.......Gratulace ke grošům.....😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.